Konya'da hacı adayları için yeni uygulama

Hacı adaylarının havalimanına araçlarıyla gitmelerine izin verilmeyeceğinden otobüslerle ulaşımlarının sağlanması gerektiği bildirildi
Konya'da hacı adayları için yeni uygulama

Konya'da hacı adaylarının araçlarıyla havalimanına gitmelerine izin verilmeyeceği, bu nedenle otobüslerle havalimanına getirilmeleri gerektiği bildirildi.

Konya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yaşanan hain darbe girişimi sonrası Olağanüstü Hal ilanıyla alınan ilave güvenlik tedbirlerinin sürdürüldüğü belirtildi.

Gece uçuşlarının iptali nedeniyle havaalanı güvenlik komisyonunun aldığı karar uyarınca, hacı adaylarının uçaklarının zamanında kalkabilmesi ve mağdur olmamaları için kafilelerde yer alan hacılar için yeni uygulamaya geçildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hacı adaylarının Mevlana Kültür Merkezi'nin önünde aileleriyle vedalaşmaları, İl Müftülüğümüz ve tur şirketleri tarafından otobüslerle havalimanına getirilmeleri uygulamasına geçilmiştir. Bu durumda hacı adaylarımızın ayrı ayrı ferdi olarak araçlarıyla havalimanına gelmelerine izin verilmeyecektir. Aksi halde havalimanımıza ulaşım mümkün olmayacaktır. Dolayısıyla uçuşların zamanında ve sorunsuz yapılabilmesi için hacı adaylarımızın ve ailelerinin yeni uygulamayla ilgili gerekli hassasiyeti göstermeleri, İl Müftülüğümüzün, Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinin ve özel şirketlerinse gerekli tedbirleri almaları gerekmektedir."