Konya'da halk tepki için sokağa döküldü

Konya'da halk tepki için sokağa döküldü...
Konya'da halk tepki için sokağa döküldü

Konya başta olmak üzere Erzurum, Malatya, Trabzon, Rize, Bayburt, Bolu, Sakarya, Adana ve birçok il ve ilçede vatandaşlar, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya karşı tepki göstermek amacıyla sokaklara çıktı.

yeni-haber-fotogaleri-024.jpg

Konya'da vatandaşlar bir çok yerde olduğu gibi Konya AK Parti İl Binası önünde toplanarak darbe girişimine tepki gösterdi. Konya Merkez'de halk darbeye karşı tek yürek oldu. Bayraklarla sokağa dökülen halk konvoylarla darbe girişimine tepki gösteriyor.

Halktan bazı kişiler de tepki gösteren kalabalığa su dağıtarak destek veriyor.

Konya’daki toplanma yerlerinden biri de valilik binası önü oldu.
Valilik önünde toplanan binlerce vatandaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek sloganları attı. ‘Ya Allah, Bismillah, Allahüekber’ sloganları ile adeta Konya’yı inleten vatandaşlar, polise sevgi gösterilerinde bulundu. Vatandaşların valilik binasına girmeye çalışması sonrasında kısa süre arbede yaşanırken Konya Valisi Yakup Canbolat bina önüne çıkarak tepkili vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Konya’da her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Vali Canbolat, “Milletin iradesine el konulmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu mücadelede gerekirse şu topluluk da bende canımı veririm. Bizim demokrasi ve sistemimize sahip çıktığımızı göstermemiz gerekiyor. Bunu da en güzel şekilde gösteriyoruz. Şuan için Konya’da bir sorun gözükmüyor. Biz gerekeni yapıyoruz” dedi. Daha sonra tekrar valilik binasına geçen Yakup Canbolat’ı alkışlayan vatandaşlar bina önünde bekleyişini sürdürdü.

ak-parti-il-binasi-onu.jpeg

konya-sokaga-dokuldu.jpeg

konyada-halk-tepki-icin-sokaga-dokuldu.jpeg

konyada-halk-tepki-icin-sokaga-dokuldu-2.jpeg

konyada-halk-tepki-icin-sokaga-dokuldu-3.jpeg

konyada-halk-tepki-icin-sokaga-dokuldu-9.jpeg