Sami Gediz

Sami Gediz

Konya'da Herkes Akil Olmuş

Konya'da Herkes Akil Olmuş

Kim ne konuşursa konuşsun, şu an itibariyle Konya merkezde Başkanlık için henüz kimsenin ismi net değil. Herkes bir isim üzerinde yoğunlaşıyor. Kimi Büyükşehir gidecek diyor, kimi ise kesin görüşmeler yapılmış kalıyor diyor. Kimi Meram’ı ve Karatay’ı kendi kafasına göre şekillendiriyor. Kimi Selçuklu’yu Büyükşehir’e getiriyor. Kimi dışarıdan bir ismi dillendirerek bu arkadaşa gaz veriyor. Bu söylediklerine belki kendileri bile inanmıyorlar. Sayın Başbakan açıklamadan kimsenin söylediklerine itibar etmeyin. Fısıltı gazetesi bu süreçte müthiş rol oynuyor. Sosyal medyada bu rekabet gün geçtikçe sesini yükseltiyor.  

Sosyal Medya üzerinden yapılan siyaset aslında bu dönemde çok dikkat çekiyor. Özellikle aday adaylarının birçoğu twittera ilk defa adım atıyor. Twitter hesabını açtıktan sonra ilk paylaşımı ise aday adaylığı ile ilgili haber oluyor. Twitterda hemen haberlerinin okunup patlayacağını falan düşünüyor olabilirler. Bu twittera yeni giriş yapan aday adaylarından birçoğu da taşra ilçelerden. Aslında ilçesinden takipçisi bile yok. Ama heyecanları görülmeye değer. Bazı Belediye Başkanları da facebookta aktif görünüyor. Bunlar twittera hiç bulaşmıyor. Facebook’tan bol bol ampül fotoğrafı yayınlayan Belediye Başkanları tanıyorum ben. Önüne gelen herkese arkadaşlık isteği gönderiyorlar. Bazılarının profiline bakıyorum. Arkadaş listesinin yarısı başka şehirlerden. Bu Başkan’ın hedefleri sadece Konya ile sınırlı değil diyorum kendi kendime. Aslında bazende paylaştıkları müzik ve fotoğraflara bakıp gülüyorum. Bir yönden de küçük şeylerden mutlu olabiliyorlar ne güzel diyorum.

Çok tehlikeli bir zamandayız. Sosyal medyanın başını alıp gittiği şu dönemde özellikle siyasetçilerin çok dikkatli olması gerekiyor. Siyasetçi kendisi ile ilgili yazılıp çizilenlere sert bir üslupla yada mesnetsiz şekilde konuşarak cevap verirse kendini bitirir. Siyaset yapmak her babayiğidin harcı değildir. Birincisi eleştiriye açık olmaları gerekiyor. Kendisine ağır sözler söylense de kibar bir üslupla bunu izah etmelidir. Sinirlenen, o sinirle bir şeyler konuşan arkadaş kendini bitirir. Siyasette bir diğer nokta ise giyim kuşamdır. Göz önüne çıkan siyasetçilerimiz veya aday adayları giyim kuşamlarına çok dikkat etmelidir. Ayakkabılarının boyasından, saçının taranmasına kadar çok önem arz ediyor. Konuşma ve hitabet gücü bu noktada adayı diğerlerinden ayıran önemli bir güç. Diksiyon ve konuşma yeteneği konusunda kurslara giden birçok siyasetçi abimizi tanıyorum. Kötü mü yapıyorlar, tabiki hayır. Her siyasetçinin görmesi gereken eğitimlerinin başında hitabet gücünü yükseltmek için diksiyon ve güzel konuşma kursları gelir. Şimdi taşra ilçe adaylarımıza bakıyorum bir kısmının gerçekten konuşmaya hayrı yok. İçlerinde çok iyi dediklerimizde var fakat bu konuşmaya hayrı olmayanlar kendine bir an önce çeki düzen vermelidir. Siyaset adamı kurt gibi kapar. Ne olduğunu anlayamazsınız. En küçük bir kelime hatası sizin bölgeye Başkan olmanızı engelleyebilir. Sosyal Medyayı kullanacaksanız kesinlikle sinirliyken bir şey yazmayın. Geri dönüşü olmayan bir hata yapmış olursunuz. Bu yazdıklarınız bütün hayatınızı etkiler. Geleceğiniz noktasında aydınlık yolunuzu karanlığa çevirebilir. Âcizane bir kardeşiniz olarak yaptığımız eleştirileri umarım dikkate alır, ona göre hareket edersiniz. Allah hepinizin gönlüne göre versin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR