Konya’da herkesin bildiği mahalle adını Mevlana’nın doktorundan almış!

Konya’daki bu mahalle adını Mevlana’nın doktorundan aldı. İşte tüm detaylarıyla o mahalle!
Konya’da herkesin bildiği mahalle adını Mevlana’nın doktorundan almış!

Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı Beyhekim Mahallesi, temiz havası ve düzeniyle ön plana çıkıyor. Bölgenin ismini nereden aldığı ve detaylarından bahseden Beyhekim Mahalle Muhtarı Süleyman Karayel, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

whatsapp-gorsel-2023-11-28-saat-17-14-38-e1f2b9e7.jpg

‘PLANLI VE DÜZENLİ’

Mahallenin temiz, düzenli ve planlı olduğunu belirten Karayel, “Beyhekim Mahallesi şehir merkezine 15 kilometrelik bir mesafede yer alıyor. Yaklaşık 26 bin nüfusu, TOKİ’nin merkezi olan bir yer. Temiz, tertipli, yapımı planlı ve düzenli bir mahalle. Selçuklu’nun kalabalık mahallelerindendir. Beyhekim Araştırma Hastanesi, Tıp Fakültesi, sağlık merkezi, kreşler ve anaokulları var. Beyhekim Mahallesi’nin tramvay güzergahı okullar ise Öztekinler Teknik ve Anadolu Lisesi, Mehmet Halil İbrahim Hekimoğlu Anadolu Ticaret Lisesi, Şerife Akkanat İlkokulu ve Orta Okulu, Nesibe Aydın Koleji ( Ana ,İlk, Ortaokul ve Anadolu lisesi,) Özel İsabet Okulları (Adnan Hadiye Sürmegöz Ana Okulu, İlk ve Ortaokulu), Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesi.” dedi.

whatsapp-gorsel-2023-11-28-saat-17-14-39-497ec4e2.jpg

‘BEY HEKİM MEVLANA’NIN DOKTORUDUR’

Mahallenin ismini nereden aldığını anlatan Karayel, “Beyhekim ismi şu anda İhsaniye’nin içerisinde kalan, Zafer’e yakın, İl Sağlık Müdürlüğünün arkasında küçük bir mescit var. Rivayete göre zamanında o mescidi yapan Bey hekim, Mevlana’nın doktoruymuş veya Mevlana döneminde yaşamış. Onun ismine ithafen Beyhekim denmiştir. İhsaniye’nin sınırları genişletilince, o bölgede ismin kaybolmaması için bu bölgeye verilmiştir.” şeklinde konuştu.

whatsapp-gorsel-2023-11-28-saat-17-14-40-c4bd0f77.jpg

‘EN KALİTELİ HAVA’

Mahallenin temiz bir havası olduğunu söyleyen Karayel, “Gedavet rüzgarlarının başlangıç noktasındayız. Konya’nın en kaliteli havası buradadır. Sakin ve huzurludur. Mahalle sakinlerimizle de sürekli iletişim halindeyiz.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

whatsapp-gorsel-2023-11-28-saat-17-14-35-471827ff.jpg

Diğer Konya Mahalleleri için tıklayınız!

Kaynak:YENİ HABER

 Muhabir
Etiketler :