Konya'da iş arayanla işvereni bir araya getiren adres

Selçuklu Belediyesi çatısı altında hizmet veren Selçuklu İstihdam Merkezi (SİM) iş arayanlarla işverenler arasında köprü oluşturuyor. 2015 yılından bu yana hizmet veren merkez, bugüne kadar yaklaşık 4 bin 900 kişinin istihdam edilmesini sağladı.
Konya'da iş arayanla işvereni bir araya getiren adres

Selçuklu İstihdam Merkezi iş arayanların ve iş verenlerin kriterlerine en uygun işi ve en uygun elemanı bulmada köprü vazifesi görüyor.

sim-3.jpg

2015 yılından bu yana iş arayanların sayısında artış yaşandığını vurgulayan Selçuklu İstihdam Merkezi (SİM) proje yöneticisi Mansur Yaka, “Selçuklu İstihdam Merkezi olarak vatandaşa mutlaka iş buluruz diye kesin bir söz vermiyoruz ama vatandaşımızın derdiyle dertlenip, nasıl bir iş arıyorlarsa elimizden geldiğince bu süreçte onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ekonomideki dalgalanmalar, pandemi vb. yaşanan durumlarda işten çıkarılmaların olması iş arayan kişi sayısını artırdı. Pandemi döneminde firma ziyaretlerine çıkamasak da gazetelerden veya internetten araştırmalar sonucu firmaları tek tek arayıp eleman ihtiyacı olanlara ulaşmaya çalıştık. Böylelikle bu süreci hem firmalar nezdinde hem de iş arayan vatandaş nezdinde en güzel şekilde ilerlettik” dedi.

mansur-yaka.jpg

‘KİŞİYE UYGUN İŞ BULUYORUZ’

İstihdam Merkezine başvuran kişilerin isteklerine göre iş bulduklarını belirten Mansur Yaka, “Selçuklu İstihdam Merkezinin görev tanımı; Konya bölge sınırları içerisinde iş arayışı olan vatandaşlarımıza, özel sektörde nasıl bir iş arayışı varsa bu alanda iş arama süreçlerine detaylı bir CV oluşturmanın ardından elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Vatandaşımız Selçuklu İstihdam Merkezine gelerek veya www.selçukluistihdam.com internet adresimizden detaylı bir CV oluşturarak başvuruda bulunabiliyor. Bu süreçte biz de başvuruda bulunan kişinin CV değerlendirmesini yapıyoruz. Nasıl iş arıyor, eğitim durumu nedir, daha önce nerelerde çalıştığına dair uzman ekibimizle birlikte araştırmasını sağlayarak incelemesini yapıyoruz ve daha sonra yönlendirme çalışmalarını başlatıyoruz” şeklinde konuştu. Tecrübesi olan-olmayan herkese iş bulma konusunda yardımcı olduklarının altını çizen Yaka, “2022 yılının Ocak ayından öncesini baz aldığımızda 4 bin 500 kişiye istihdam sağlamıştık. Ocak ayından sonra ise yaklaşık 400 kişinin istihdamını sağladık. Bu istihdamın yüzde 30’luk kısmını kadınlar, geri kalan yüzde 70’lik kısmını ise erkekler oluşturmaktadır” diye konuştu.

selcuklu-istihdam-merkezi-5.jpg

‘PERSONEL ARAYAN FİRMALAR DA TALEP GÖSTERİYOR’

Personel arayan firmalar tarafından da ilgi gördüklerini kaydeden Yaka, şöyle konuştu: “Organize Sanayi Bölgesinde personel arayan firma yoğunluğumuz daha fazla olup iş arayan kendi CV’sini oluşturabildiği gibi işveren de www.selçukluistihdam.com adresinden kendi firma bilgilerini oluşturup eleman aramak için başvuruda bulunabilirler. Türkiye’de üretim alanında Konya Organize Sanayi Bölgesi önemli bir rol almaktadır. Üretim alanında faaliyet gösteren firmalarımız toplu personel alımı yapmaya başladılar. Ancak insanlar organize sanayi bölgelerini eski dönemdeki gibi algıladıkları için ‘iş beğenmeme’ gibi bir durumları da bulunmaktadır. Günümüz organize sanayine baktığımızda artık eski sanayi mantalitesinin olmadığı, teknolojinin geliştiği, Cumartesi ve Pazarın tatil olduğu, mesai saatlerinin iyileştirildiği sağlam güçlü kurumsal firmalar bulunmaktadır. Bu anlamda vatandaşımızın sanayide çalışmak istememe önyargısının önüne geçmeye çalışıyoruz” şeklinde belirtti.

sim-1.jpg

‘BİZ YALNIZ DEĞİLİZ’

Konya’daki bazı kurumlar ve odalardan destek aldıklarını vurgulayan Yaka, “Vatandaştan tek istediğimiz şey ‘çalışmak istiyorum’ ibaresidir. Daha sonra süreç ekip arkadaşlarımız ile ilerlemektedir” diye konuştu. Selçuklu İstihdam Merkezi olarak her hafta Perşembe günü sahaya çıktıklarını kaydeden Yaka, şöyle konuştu: “Organize Sanayi Bölgesinde firma ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Saha ziyaretlerimizde bazı firmalarımız bize üretim yerlerini göstermektedir. Bizler üretim yerlerini gezdiğimizde iş arayan kişinin o işe uygun olup olmadığını direkt gözümüzde canlandırabiliyoruz. Bu nedenle firmalar bize üretim yerlerini ya da hangi iş kolunun nasıl çalıştığını gösterdiklerinde biz onlara daha uygun ve daha nitelikli bir personel adayı buluyoruz. Selçuklu İstihdam Merkezi’ni bir köprünün ayakları gibi düşünebilirsiniz. İş bulma süreci sadece İŞKUR’un , SİM’in veya diğer kuruluşların değil ülke olarak herkesin ortak derdi olduğunu , işsiz kalan evine ekmek götüremeyen bir vatandaşımızın herkesin sorumluluğunda olduğuna inanıyorum. Bu sebeple merkezimiz olarak personel arayışı olan firmalarımızı ve iş arayışında olan vatandaşlarımızı Selçuklu İstihdam Merkezine bekliyoruz. Bize bu konuda destek olan tüm kurumlara ve firmalarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.”

sim-5.jpg

SADECE KONYA’DAN DEĞİL TÜRKİYE’DEN DE BAŞVURULAR OLUYOR’

Sadece Konya’dan değil Türkiye’den de başvurular aldıklarını duyuran Yaka, “Şehir dışından da başvuruda bulunan iş arayan ve işverenlerimize de yardımcı oluyoruz. Kişinin kariyer planlamasına yönelik çalışmalar da yapıyoruz. Bu alanda alınması gereken eğitim sertifikası, ustalık, kalfalık vb. belgelerin alınması yönünde bilgilendirmeler yapıyoruz. Selçuklu İstihdam Merkezi’miz firmaların belirlediği kriterlere uygun kişiler kullandığımız program ile analiz edilip, uzman ekip tarafından değerlendirilip uygun kişiler ilanlara yönlendirilir” diyerek sözlerini tamamladı.

• SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

sim-4.jpg

 Muhabir
Etiketler :