Konya, katil İsrail'i lanetledi!

Katil İsrail, genç sivil toplum kuruluşları tarafından Kapu Camii önünde lanetlendi. Programa Konya Valisi Yakup Canbolat, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'de katılım sağladı.
Konya, katil İsrail'i lanetledi!

Cuma namazından sonra Kapu Camii önünde; Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Yeni Nesil Gençlik Vakfı, Genç Müsiad, Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, Karatay Gençlik Merkezi, Meram Gençlik Merkezi, Selçuklu Gençlik Merkezi, Erdemli Yöneticiler Akademisi (EYAD), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ravza Vakfı, Medeniyet Tasavvuru Gençliği, Tüm Üretken ve Sanayici İş Adamları Derneği (TÜRSİAD), Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), Genç Askon, Toplumsal Uzlaşı ve Sosyal Kalkınma Derneği (TUSKAD), Genç Memur-Sen ve Genç Mehir Derneği öncülüğünde, "Kızgınlık Cuması" programı düzenlendi.

e-005.jpg

Program, 'Siyonist İsrail hesap verecek', 'Siyonist İsrail işbirlikçi ABD', 'Ezan dinmez bayrak inmez', 'Kudüs bizimdir, bizim kalacak', 'Konya'dan Kudüs'e direnişe bin selam', 'Oluk oluk kan aksa da kurtulacak Mescid-i Aksa' sloganlarıyla başladı.

Grup adına açıklama yapan Yusuf Bahçeci, Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ilk kıblesi olmasından dolayı büyük değer taşıdığını söyledi. Mescid-i Aksa'nın yarım asırdır İsrail işgali altında tutulduğunu ifade eden Bahçeci, Müslümanların ibadetlerine de müdahale edildiğini aktardı.

Bahçeci, Müslümanlara yönelik yapılan eziyet ve zulme karşı çıkmanın inananların görevi olduğuna dikkati çekerek, "Kudüs'te yapılanlar İslam'a karşı saldırılardır. Bunlara karşı durmak namus borcumuzdur. Dik duruşumuzu Allah izin verirse eşkiyalıklar son bulup, zalimler kaçacak delik arayana kadar sürdüreceğiz." dedi.

Programa Konya Valisi Yakup Canbolat, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'de katılım sağladı.

a-014.jpg

Programda okunan basın bildirisinin ardından konuşma yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "Ne yazık ki 1948'ten bu yana Kudüs'te huzur ve sükun yok. Böyle bir günde sadece İsrail'e kabahat bulmak yetmez. İslam dünyasında, birimizin ayağına diken battığında hepimiz onu hissedersek o zaman İsrail'e gereken dersi vermiş oluruz. Tek vücut olarak, mukaddes yurt Kudüs selamet yurdu oluncaya kadar, Müslümanlar ve İslam dünyası ile barış ve huzur taraftarları, el ele verip oranın eski huzur ve sükununa kavuşmasını temin etmemiz lazım. İslam dünyası birbirine yönelik ambargolarla uğraştığı takdirde bu zulümleri daha çok görürüz, yaşamaya devam ederiz. El ele gönül gönüle vermemiz gerekiyor. İnşallah Kudüs, özgürlüğüne kavuşacak. İslam dünyası tek vücut olmalı. Kudüs inşallah selamet yurdu oluncaya kadar müslümanlar mücadelesini sürdürecek. Programı düzenleyen genç sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Yeni Haber Gazetesi

b-013.jpg

c-014.jpg

d-004.jpg

f-002.jpg

g-002.jpg