Konya’da kira fiyatları neden artıyor?

Konya’da kira fiyatları yaz aylarında hızlı bir şekilde arttı. Hatta birçok satılık ev bile kiralık olarak verildi. Kiralık ev bulmakta zorlanan vatandaşlar, maaşının büyük bölümünü ev kirasına yatırmaya başladı.
Konya’da kira fiyatları neden artıyor?

Bu yıl Konya’da, kiralık ev bulmakta oldukça zorlanıldı. Değerinin üstünde kira istenen evleri birçok vatandaş, mecburiyetten kiralamak zorunda kaldı. Atama ve tayin dönemi nedeniyle yükseltilen kiralar, kış ayında da talep azlığı ve yakıt gideri ödenmeme nedenlerden ötürü düşürüldü. Yaz ayında yüksek fiyatlara kiralanan evler, kış ayında biraz ucuzladı. Vatandaşlar, kira fiyatlarına denge isterken, bu dengenin ancak konut yatırımının artması ile sağlanabileceği söylendi. Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, konut yatırımı sayesinde, yüksek fiyatlara kiralanan ihtiyaç fazlası konutların daha ucuza kiraya verileceğini aktardı.

KİRADA DENGE NASIL SAĞLANIR?

Altınay, “Binaların yakıt giderlerinin artması ve kış aylarında fazla talep olmadığından dolayı kira fiyatları bu aylarda düşüyor. Yaz sezonunda da tayin ve atama döneminin olması, öğrenci kayıtlarının da yoğun geçmesinden dolayı, kiralar yükseliyor ve kiralık ev bulmakta zorlanılıyor. Şuan kiralık daire bulma noktasında bir sorun yok. Vatandaşlarımız, istediği bölgeden kiralık daire bulabiliyor. Yıl boyunca kira fiyatlarında bir denge sağlanabilmesi için yatırımcıyı, konuta yatırım yapmaya davet ediyoruz. Konuta yapılan yatırım sayesinde, ihtiyaç fazlası konutların yüksek fiyatlara kiraya verilmesi önlenmiş olunur. İnşallah Konya’da, ilerleyen dönemlerde daha rahat kiralık daire bulunacak.” dedi.

2018 YILI KONUT YILI

Konut yatırımı noktasında 2018 yılından umutlu olduklarını da kaydeden Sedat Altınay, “Konya, konut yatırımı yapılacak en cazip şehirlerimizden bir tanesi. Birinci öncelik Selçuklu, arkasından Karatay ve Meram ilçelerimiz ise konut yatırımı noktasında başa baş gidiyor. Vatandaşımızın yastık altında kaç parası varsa, gayrimenkul sektörüne yatırım yapsınlar. Biz, konut yatırımı noktasında 2018 yılından çok umutluyuz. Gayrimenkule yatırım yapan kazanacak. Selçuklu, Karatay ve Meram ilçelerimizde önemli konut yatırımları bekliyoruz. Vatandaşlarımızdan ayrıca, odamız üyesi olmayan hiçbir emlakçıdan alım-satım ve kiralama işlemi yapmamalarını rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Salih KÖPRÜLÜ / YENİ HABER