Ali Küçükceran

Ali Küçükceran

KONYA’DA KOCAMAN UMUT VAR

KONYA’DA KOCAMAN UMUT VAR

Haftanın son mücadelesinde KDÇ Karabükspor’u tek golle geçen yeşil beyazlılar bu galibiyetle umut depolamış oldu. Uzun süredir ligde istediği sonuçları alamayan Torku Konyaspor’un bu maçtan mutlak galip ayrılması gerekiyordu. Yeşil beyazlılar ligin zor takımlarından biri olan KDÇ Karabükspor’a karşı olumlu bir futbol ortaya koydu. Maça her iki takım da kontrollü ve risk almayarak başladı.

 

Aykut Kocaman’ın takımlarında görmeye alışık olduğumuz rakip takıma pozisyon vermeme bu maçta da öne çıktı. Aykut Kocaman takımın başında çıktığı ilk karşılaşmasında gerek taktik açıdan olsun gerek oyuncu seçimlerinde kendi anlayışını yansıtmaya çalıştı. Takım genel olarak iyiydi. Pozisyon vermeyen ve golde de izlediğimiz üzere çabuk atağa kalkabilen bir Torku Konyaspor izledik.

 

Kırmızı karta kadar dengeler yerinde giderken birden bire yanlış bir kararla Selim Ay ikinci sarı karttan oyundan atıldı. Selim’in topa müdahalesini rakibe yapılan bir hareket olarak değerlendiren Halis Özkahya yeşil beyazlıların on kişi kalmasına neden oldu. On kişi kaldıktan sonra hocanın yaptığı yerinde müdahaleler oyunu dengede tuttu ve takımın ciddi bir tehlike yaşamasına engel oldu.

 

Golde çok büyük katkısı olan Hasan Kabze kendisine verilen şansı iyi değerlendirdi. Haftalardır performansını beğenmediğimiz Ali Turan’ın yerine sağ kanatta forma şansı bulan Tolga da takımın iyilerindendi ve yaptığı bindirme ve Ömer Ali’ye çıkardığı pasla golü hazırlayan oyuncu oldu. Ben Ömer Ali’ye ayrıca bir parantez açmak istiyorum. Gene sonradan oyuna dâhil olduğu bir maçta skoru değiştirmesinin yanında bu kadar istekli oluşu gerçektende gelecek vaat ediyor.

 

Aykut Kocaman hem kariyeriyle hem futbol anlayışıyla taraftara kocaman umut verdi. Ben bu takımın az gol yemesiyle ve biraz daha üretken hale gelmesiyle çok şeyler başaracağına inanıyorum.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçükceran Arşivi
SON YAZILAR