Konya'da Mevlana'yı anma törenlerine gelenlere sıcak ikram

Konya'da Karatay Belediyesi, Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri için kente gelenlere çorba ikramında bulundu.
Konya'da Mevlana'yı anma törenlerine gelenlere sıcak ikram

Mevlana Celaleddin-i Rumi, 750’inci Vuslat Yıl Dönümü’nde yurt içi ve yurt dışından farklı din ve kültürden on binlerce insanı Konya’da buluşturmayı sürdürüyor.

Karatay Belediyesi de, çorba ve salep ikramında bulunarak Konya’ya gelen Hz. Mevlana’nın misafirlerini en iyi şekilde ağırlıyor. Karatay Belediyesi bu kapsamda, sabah namazı için Şems-i Tebrizi Camii’nde buluşan yüzlerce vatandaşa sıcak çorba ikramı yapıyor.

Öte yandan Karatay Belediyesi birçok etkinliğin yapıldığı Mevlana Kültür Merkezi’ne gelen tüm misafirlerine sahlep ikramında da bulunuyor.

konyada-mevlanayi-anma-torenlerine-gelenlere-sicak-ikram.jpg

MEVLANA DOSTLARINDAN KARATAY BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Vatandaşın takdirini toplayan ikramların Karatay’da gelenekselleştiğini söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü’nde belediye olarak Konya’mızın ve Hz. Mevlana’nın kıymetli misafirlerini en iyi şekilde ağırlama gayretindeyiz. Bu kapsamda kış aylarının ve soğuğun artık etkisini hissettirdiği bu günlerde Konyamıza gelen misafirlerimizin içini ısıtmak için çorba ve salep ikramında bulunuyoruz. Belediye olarak gönüllerde yer almak önceliğimizdir. Hz. Mevlana’nın çağrısına uyup şehrimize gelen tüm misafirlerimize bu vesileyle bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.

konyada-mevlanayi-anma-torenlerine-gelenlere-sicak-ikram-001.jpg​​​​​​​

Çorba ikramını çok beğendiklerini ifade eden Mevlana dostları da kendilerine yapılan ikramlar dolayısıyla Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür ettiler.

Belediye Başkanı Hasan Kılca, Mevlana'nın misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını söyledi.

Belediye olarak gönüllerde yer almanın öncelikleri olduğunu dile getiren Kılca, "Kış aylarının ve soğuğun etkisini hissettirdiği bugünlerde, Konya'ya gelen misafirlerimizin içini ısıtmak için çorba ve salep ikramında bulunuyoruz. Hazreti Mevlana'nın çağrısına uyup şehrimize gelen tüm misafirlerimize bu vesileyle bir kez daha şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :