Konya’da ‘Milli İrade Dayanışma Gecesi’ düzenlendi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Kültür Merkezi Açık Sema Alanı’nda ‘15 Temmuz Şehitler ve Milli İrade Dayanışma Gecesi’ düzenlendi.
Konya’da ‘Milli İrade Dayanışma Gecesi’ düzenlendi

yeni-haber-fotogaleri-024.jpg

Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, çok sayıda protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Programın sonunda ünlü ses sanatçısı Ömer Karaoğlu sevilen eserlerini seslendirdi.

“TÜRK MİLLETİNİN AYAĞA KALKIŞINA ŞAHİT OLDUK”

Gecenin açılış konuşmasını yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek 15 Temmuz gecesi Türk milletinin ayağa kalkışına şahit olduklarını belirterek, “Bu gece, 15 Temmuz'da FETÖ'nün yapmış olduğu ihaneti bir defa daha hatırladık. Fakat onunla birlikte aynı zamanda milletimizin ayağa kalkışını, bu darbeye hayır deyişini, çocuğuyla, kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle yazdığı destanı, gösterdiği kahramanlığı bir defa daha hatırladık. Allah milletimizi ebediyen, kıyamete kadar payidar kılsın. Bu millet bütün dünyaya gösterdi ki asla diz çökmez. Asla boyun eğmez. Bu millet tarihinde olduğu gibi, ecdadının gösterdiği gibi asla köleliği kabul etmez. Zulmün karşısında dimdik durur. Öyle bir milletin ferdi olduğumuz için büyük hamd etmeliyiz” dedi.

“MİLLETİMİZLE NE KADAR GURURLANSAK AZDIR”

15 Temmuz'dan önce televizyonlarda bazı yorumcuların “Herhangi bir darbe olsa bu millet asla sokağa çıkmaz. Camide görevli olan hocalar asla camilere gitmez. Evlerine kapanır” açıklamalarına halkın güzel bir cevap verdiğini söyleyen Tahir Akyürek, “Bu milleti tanıyamadılar ki bu durumlara düştüler. Bizim milletimiz, Kılıçarslan’ların torunudur. Fatihlerin evladıdır. Milletimizle ne kadar gururlansak azdır. FETÖ'sü, PKK'sı, DAEŞ'i daha bilmem nicesi milletimize diz çöktürmeye çalışıyorlar. Bizler asla bugüne kadar diz çökmediğimiz gibi, bir daha da diz çökmeyeceğimizi belirtiyoruz.  Vatanımızı böldürmeyeceğiz, parçalatmayacağız. Vatanımızı işgal etmek isteyenlere meydanı boş bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

“HER TÜRLÜ TUZAĞI KURUYORLAR”

Mevlana Meydanı'ndaki nöbetin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla tamamlandığını fakat evlerde ve iş yerlerinde nöbete devam edildiğinin altını çizen Akyürek, “81 ilde meydanlardaki nöbetlerimize belki ara verdik. Fakat milli irade nöbetini milletimizin hukukunu koruma nöbetini, evimizde, iş yerimizde, ruhumuzda devam ettiriyoruz. Milletimiz bu nöbeti bulunduğu her yerde devam ettirecek. Hiç kimse bundan sonra fitne fesat düşüncelerine kapılmasın. Millet olarak üzüntülüyüz. Bu millet her zaman mazlumlara sahip çıkan, zulmü önlemek için can veren, kılıç sallayan şanlı bir millet. İşte bunun için uğraşıyorlar. Bunun için hakkı teslim eden milletimize zarar vermek istiyorlar. Her türlü tuzağı kuruyorlar. Eğer Türk milletine boyun eğdirirlerse biliyorlar ki bundan sonra Filistin meselesini müdafaa edecek birileri kalmayacak. Bundan sonra Suriye'de, Myanmar'da, Irak'ta, Mısır'da, Sudan'da, Mısır'da kısacası dünyanın dört bir tarafında mazlumların sesi olabilecek neredeyse kimse kalmayacak. Biz şunun bilincindeyiz. Tarih boyunca vatanımız için şehit olmaya hazır olduğumuzu meydanlarda, tankların altına yatan gençlerimizle, vatan müdafaası için sokaklara düşen insanlarımızla gösterdik. 27 gün boyunca Mevlana Meydanı'na gelen kişi sayısı, ayrı ayrı saydığımızda en az bir milyondu. Sadece Konya'da bu kadar insanımız ayağa kalktı, milletimizin hukukunu korumak için meydanlarda toplandı, eline bayrağı aldı ve bu vatan bölünmez, bu vatan parçalanamaz dedi. Allah milletimizden razı olsun” şeklinde konuştu.

“15 TEMMUZ BİR KARŞILAŞMAYDI”

15 Temmuz gecesi bir hesaplaşmanın yaşandığını dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “15 Temmuz aslında bir karşılaşmaydı. İmanından, yüreğinden, cesaretinden, memleket sevdasından başka sermayesi olmayanlarla, tankına, topuna, uçağına, Pensilvanya'sına, istihbarat örgütüne, okyanus ötesine güvenenlerin karşılaşmasıydı. Zannettiler ki, milletten çaldığımız tankla topla galip geleceğiz. Tarihte hiç görülmüş mü imana karşı galip gelenler. Aslında bu bir hesaplaşmaydı. Ta bin yıl önceki Selahattin Eyyubi'nin hesaplaşmasıydı. Bin sene önceki borcu ödetmek istiyorlardı. Çanakkale'nin, Kurtuluş Savaşı'nın hesaplaşmasıydı” dedi.

“BU MİLLETİ HANGİ ÖRGÜT YENEBİLİR?”

15 Temmuz gazilerinden birini hastanede ziyaret ettiğini söyleyen Ahmet Sorgun, ”Galip isminde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gazi olmuş bir arkadaşımızı ziyaret ettim. ‘Allah sizden razı olsun. Bu milletin geleceğini kurtarmaya vesile oldunuz’ dedim. O kadar mütevazi ki, ‘Biz bir şey yapmadık ki’ dedi. Hiçbir yılgınlık yok, adeta diyor ki bir daha olsa hemen koşarım. Külliye'de Cumhurbaşkanımızla tuttuğumuz son nöbet günü önemli bir anı yaşadım. 15 Temmuz’da ikiz kardeşlerden biri şehit olmuştu, onların annesiyle karşılaştım. ‘Allah sizlere sabır versin’ dedim. Ben anneyi teselli etmeye çalışıyordum, esas o beni teselli etti. ‘Allah'ıma sonsuz şükürler olsun ki ben evlatlarımı bugün için yetiştirdim. Allah herkese şehit anası olmayı nasip etmez. Çok şükür ki bana nasip etti. Darbe girişiminin olduğu gece ben kızlarımı gelinlerimi aldım Kızılay'a gittim. Oğlum, eşim ve damadım da Külliye'ye gitti. Şehit olmak onlara nasip oldu. Oğlumla damadım şehadet şerbetini içti. Ama bize nasip olmadı’. dedi. Bu milleti hangi örgüt yenebilir. Öndeki maşalara takılmayalım. Adları FETÖ, DHKP C, PKK vs. olabilir. Türkiye'ye diz çöktürmek istiyorlar. Hedef Türkiye. Ama Allah'tan sonraki en büyük güç Türklerin gücü. Halkın gücü. Bazı kesimler bu yaşananlara tiyatro diyorlar. Ben de onlara diyorum ki, siz de tiyatro gereği, yatın, cezanızı çekin bakalım. Hiç şikayet etmeye hakkınız yok” ifadelerini kullandı.

“HAİNLİĞİN HESABINI TEKER TEKER GÖRECEKLER”

15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve milletin büyük cesaretiyle bertaraf edildiğini söyleyen Konya Valisi Yakup Canbolat, “Maskesi düşmüş vatan hainlerinin gerçekleştirmek istediği darbeden 38 gün sonra bu güzel ve anlamlı gecede ülkemizin her yerinde olduğu gibi vatan-millet destanı yazan halkımızı selamlıyorum. Çalışma ve eylemlerini el altından sürdüren, milletin inancından nemalanan hain örgütün alçakça kalkışma girişimini başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere aziz milletimizin cesaret ve kahramanlığı ile bertaraf ettik. İlk günden bu yana bütün ferdiyle bu dik duruş içerisinde yer alan, vatanına, milletine, bayrağına hayatı pahasına sahip çıkan değerli vatandaşlarımızla gurur duyuyoruz. FETÖ gibi hain terör örgütlerinin kime hizmet ettiklerini, kimlerin maşası olduklarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Şüphesiz bu şer odaklarının hedefinde başta Cumhurbaşkanımız, onun şahsında da aziz milletimizi bölmek, parçalamak ve böylelikle de tüm İslam alemini çaresiz bırakmak vardır. Fakat gafiller bilmiyorlar ki, artık bu ülkede darbeler dönemi sona ermiştir. 15 Temmuz'da darbe yapmaya yeltenenler darbeyi kendileri yemişlerdir. Yaptıkları hainliğin hesabını da teker teker göreceklerdir. Devletimizin ve toplumuzun her birimine kanser gibi giren hain örgütle mücadelemiz henüz bitmedi. İçinde bulunduğumuz bu zor coğrafyada her zaman uyanık ve dik olmalıyız. Asla rehavete kapılmamalıyız. Bugünlerde olduğu gibi her zaman da birbirimize sahip çıkmalı, yaşanan oyunlar karşısında duruşumuzu devam ettirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, 15 Temmuz Cuma gecesi darbe girişimi esnasında Konya'da görevinin başında bulunan belediye personeline hediye takdimi yapıldı. Diğer görevlileri temsili olarak 8 personel sahneye çıkıp hediyelerini aldı.

Muhteşem gece, İslami söylemleriyle tanınan ünlü ses sanatçısı Ömer Karaoğlu’nun verdiği konserle sona erdi. Karaoğlu sevilen eserlerini seslendirirken, Konyalı vatandaşlar da ona eşlik etti.

yeni-haber-fotogaleri-024.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Konya’da ‘Milli İrade Dayanışma Gecesi’ düzenlendi

Konya’da ‘Milli İrade Dayanışma Gecesi’ düzenlendi