Konya'da "milli istihdam seferberliği" toplantısı

Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya iş dünyası olarak milli istihdam seferberliğine tüm imkanlarla katkı sağlayacaklarını söyledi.
Konya'da "milli istihdam seferberliği" toplantısı

Canbolat, Mevlana Kültür Merkezi'nde Sultan Veled Salonu'nda düzenlenen Milli Seferberlik Toplantısı'nda, milli seferberliğe en güzel şekilde cevap verebilmek amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Türkiye'nin kalkınması için sorumluluk hisseden tüm kesimlerin el ve gönül birliğiyle gayret göstermesi gerektiğini belirten Canbolat, şöyle konuştu:

"Konya iş dünyası olarak milli istihdam seferberliğine tüm imkanlarımızla katkı sağlayacağız. Kültür ve medeniyetimizin en önemli şehirlerinden olan Konya ilmin merkezi olduğu kadar milli ekonominin de en önemli yerlerinden biridir. Bu nedenle Konya üretir ve gelişirse Türkiye gelişir, başarır ve kalkınır. 15 Temmuz'da milli direniş ve duruşun destanını yazan Konya'nın Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısına da gönülden destek vereceğine inancımız tamdır."

- "İşsizlik üzerinden bir operasyon yapılmaya çalışılıyor" 

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk ise Türkiye'nin siyasi anlamda olduğu gibi ekonomik anlamda da zorlandığını aktardı.

Öztürk, 15 Temmuz'dan sonra ekonomik bir sürecin başladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kredi derecelendirme kuruluşları önce Türkiye'nin notunu değiştirmeyeceğini dile getirdi. Sonra Türkiye'nin notunu aleyhte değiştirdi. Ardından döviz kuru üzerinden bir operasyon yapmaya çalıştılar. Doları 3,90 seviyesine kadar çıkarttılar. Şimdi de işsizlik üzerinden bir operasyon yapılmaya çalışılıyor. Bu oyunları bozmak için üyelerimizle referanduma kadar 20 bin ek istihdam hedefliyoruz."

Ekonomik olarak yapılan operasyona karşı ciddi bir duruş sergileyeceklerini anlatan Öztürk, "Referandum tarihi yaklaşıyor son bir gayretle çalışmalıyız. Hepimizin farklı sıkıntıları var biliyoruz ama bu sıkıntılara rağmen bu mücadeleyi yapmalıyız." diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise 15 Temmuz'dan sonra yaşanan durumun, yeni bir istiklal savaşı olduğunu söyledi.

"Bugün bölgedeki ülkeler istikrarlı olsaydı Türkiye'nin ihracatı 200 milyar doları geçmiş olurdu" diyen Akyürek, şöyle devam etti:

"10 binlerce tır, sürekli mal taşıyor olurdu. Sağolsun işadamlarımız ülkemiz için ve daha çok istihdam üretmek için çalışıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bizim de mevcut istihdamımız 10 bindir. Karatay ve Selçuklu Belediyelerimizle birlikte 15 bin doğrudan istihdam üretmiş oluyoruz."

Toplantıya, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, iş adamları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.