Konya’da Nasreddin Hoca Anma Günleri başladı

Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Nasreddin Hoca Anma Günleri "Sabahın Seherinde Nasreddin Hoca'dan Esintiler" etkinliği ile başladı.
Konya’da Nasreddin Hoca Anma Günleri başladı

Akşehir Belediyesi tarafından Nasreddin Hoca'yı anmak, onu gelecek nesillere daha iyi aktarmak, Nasreddin Hoca'nın bilge kişiliğini, ulemâlığını anlatabilmek ve onu tüm dünyaya daha iyi tanıtabilmek amacıyla düzenlenen Nasreddin Hoca Anma Günleri; sabah namazı düzenlenen "Sabahın Seherinde Nasreddin Hoca'dan Esintiler" etkinliği ile başladı. Hasan Paşa İmaret Camisi'nde kılınan sabah namazının ardından cemaat ile birlikte önce Nasreddin Hoca Türbe ziyareti gerçekleştirdi. Türbe ziyaretinin ardından katılımcılara Nasreddin Hoca Meydanı'nda çorba ikramı yapıldı.

Programa katılan herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Kıymetli hemşehrilerim, 739. yılında Nasreddin Hocamızı anmak üzere bir araya geldik. Dünyaya mâl olan bilge kişiliği, mizahi yönü ve hayatlarımıza dokunan dini vasfı ile Hoca'mızı hangi kelimeler ile hangi yönü ile övsek az kalacaktır. Yönetime geldiğimiz ilk yıllardan itibaren Nasreddin Hoca ismini daha fazla kitlelere ulaştırmak ve tanıtmak için Anma Günleri etkinliklerini geleneksel hale getirdik ve bu gün de şükürler olsun ki 7. kez anma etkinlikleri kapsamında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu yıl maalesef ki buruğuz, Filistin'de Müslüman kardeşlerimiz büyük bir sınav veriyor ve bizler de onların acılarına kilometrelerce ötenden ortak oluyoruz. Sıkıntılarını en derinden hissediyoruz. Temennimiz en kısa zamanda haksızlıkların sona ermesi ve Müslüman kardeşlerimizin feraha kavuşmasıdır. Bu sebeple, içinde bulunduğumuz günlerde yaşanan elim hadiseler nedeniyle Fıkra Canlandırma Yarışmamızı ileri bir tarihe erteledik. Bu zor günlerde kenetlenmek ve bir yürek olmaktan başka çaremiz yok. Bizler de az ya da çok elimizden geleni yapmakla mükellefiz" ifadelerini kullandı.

Nasreddin Hoca'nın Ruhuna 739 Hatim

Öte yandan, Nasreddin Hoca Anma Günleri çerçevesinde İplikçi Camisi'nde öğle namazı öncesi Nasreddin Hoca'nın ruhu için Mevlid-i Şerif okutuldu. Programda Akşehir Müftülüğü tarafından okunan 739 Hatmi Şerif'in duası da yapıldı. Ardından kılınan öğle namazı sonrası camiye gelen cemaate, Akşehir Belediyesi tarafından mevlid şekeri ikram edildi. Etkinliğe Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Muammer Sağlam, İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, bazı kamu kurum ve belediye birim müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Konya’da Nasreddin Hoca Anma Günleri başladı

Etiketler :