Konya’da öğretmenlerle yerel buluşmalar programı gerçekleştirildi

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından organize edilen Yerel Buluşmalar programı kapsamında Konya'nın Selçuklu ilçesinde görev yapan öğretmenlerle istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Konya’da öğretmenlerle yerel buluşmalar programı gerçekleştirildi

Selçuklu Kongre Merkezindeki programda, ilk olarak AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, "Selçuklu Belediyemiz "Yerel Buluşmalar" başlığıyla farklı meslek gurubundan vatandaşlarımızla bir araya gelerek ilçemizi geleceğe taşımak adına çok önemli çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda Genel Merkezimizin belirlediği program kapsamında ilk çalışmasını Milli Eğitim ile başlatmış oldu. Başta değerli Belediye Başkanımız ve ekibine başarılar diliyorum" dedi.

"Önümüzde 2023,2053 ve 2071 vizyonları bulunuyor"

Tarihten gelen sorumluluğumuzun farkında olan Selçuklu Belediyesinin değerler eğitimi projesini başlattığını hatırlatan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, "Sadece binalarımızın fiziki eksiklerini tamamlamak değil, eğitimin tüm alanında pek çok çalışma yürütülüyor. Bu konuda da belediyelerimiz oldukça başarılılar. Çekilen emekler, gösterilen gayretler hiçbir zaman boşa gitmiyor. Bu millet üzerine düşen her görevi nerede olursa dün Çanakkale idi bugün Afrin'de yarın başka yerde yapmaya daima hazırdır. Bu uğurda dün Doğanhisarlı kardeşimizi kaybettik bir şehidimiz var. Cuma Namazına müteakiben Doğanhisar'ın Deştiğin Mahallesinde ebediyete uğurlayacağız. Başta ailesi olmak üzere milletimize başsağlığı diliyorum. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu millet var olduğu sürece hakla batılın mücadelesi devam edecek. Bu mücadelenin şekli şemaili değişmiş olsa da yüzyıllar boyu bu coğrafyanın acı kaderini 21 yüzyılda hep birlikte yaşıyoruz" diye konuştu.

"Üniversite sayılarımız her geçen gün artıyor"

Angı, "Birçok öğrenci yetiştiriyorsunuz. Bu yetiştiğiniz öğrencileri ileride muhtelif yerlerde görev almış kendi görünce de onun gururunu yaşıyorsunuz. Sizler onları bir yerlerde gördüğünüz zaman o gururu yaşamayı arzu ediyor. Çünkü bu ülkenin geleceğine dair hedefleri olan, hayalleri olan insan yetiştirmiş olmanın da gururunu yaşıyorum. Eğitimde gelmiş olduğumuz nokta ortada okul öncesi eğitimde yüzde on birlerden yüzde seksen sekizlere çıktığımız yerlerde hedef yüzde yüz. İlköğretimde, orta öğretimde lise de hakeza oranlar oldukça ortadadır. Üniversite sayılarımız her geçen gün artıyor. Konya'da üniversitelerimizle de yapılan çalışmalar sonucunda bir teknik üniversite kazandırabilirsek inşallah teknik branşlar artık geleceğe hitap ettiği için yerinde bir kazanım olacaktır" şeklinde konuştu.

"Öğretmenlik mesleği zor bir meslek"

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ise, "Öğretmenlik mesleğinin ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz zira öğretmenlik mesleği peygamberlik mesleğidir. Cenab-ı Hakkında yaratmak sıfatından sonra icrar ettiği bir şey. Çünkü bizler mesai ve sınır tanımadan hafta içi hafta sonu demeden evimizde, dışarıda her yerde bu mesleği icra etmeye devam ediyoruz. Yine bizler her gün her akşam mesleğimizi sağlıklı bir şekilde icra edebilmek için hazırlık yapmak durumundayız. Sürekli kendimizi geliştirmek için öğrencilerimize daha faydalı olmak adına gece gündüz demeden çalışan bir meslek gurubuyuz. Sorumluluğumuzun ne kadar ağır olduğunun bilincinde ve farkındayız. Öğretmenler toplumların bilinçlenmesinde, gelişmesinde büyük bir katkısı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizim yetiştirdiğimiz nesiller bu vatana hizmet edecek. Yetiştirdiğimiz nesiller bu vatanı daha ileriye taşıyacaklar. Bu nedenle onların sağlıklı bir şekilde yetişmesinde sorumluklarımızın çok fazla olduğunun bilincinde olmalıyız" dedi.

"Selçuklu belediyesi olarak eğitime birçok yatırım yaptık"

Eğitime çok ciddi bir kaynak ayırdıklarını kaydeden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "9 yıl boyunca eğitime yaptığımız yatırımlarım toplam maliyeti 136 milyon TL'dir. Bu yatırımların tamamı ilçemizde eğitimin iyileştirilmesi için yapılmıştır. Bu rakam birçok il belediyesinin yıllık bütçesinden daha fazladır. Bu toplantının amacı da önümüzde yapılacak olan yatırımların eğitim camiasında daha verimli hale getirmek içindir. Selçuklu Belediyesi olarak bugüne kadar yaptıklarımızı sıralayacak olursak. Fatih Işıklar Mahallesinde 2 adet 16 derslikli okul inşa ettik. Bugünlerde Mahmut Sami İmam Hatip Orta Okulu ve lisesi için çok büyük bir ihale gerçekleştirdik. Sarayköy ve Dağdere Mahallerinde okul eksikliğinin kapatılması için bir çalışma yürütüyoruz. Binası belediyemiz tarafından karşılanan Türk Anadolu Vakfı ile Türk Anadolu Vakfı Orta Okulu projesini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Sille'de okul problemini çözmek için bir hayırsever vatandaşımızla görüşme sağlıyoruz. İlçemize sekiz adet anasınıfını inşa ediyoruz. İnşallah 2018-2019 Eğitim Öğretim Dönemi'nde hizmete girecek. 6 okula spor salonu inşa ederken 6 okulumuzun da spor salonu yapımı devam etmektedir. 28 okula suni cim saha yapımı tamamlandı. 14 okulumuza da en yakın zamanda yapımına başlayacağız" diye konuştu.

Konya’da öğretmenlerle yerel buluşmalar programı gerçekleştirildi

Konya’da öğretmenlerle yerel buluşmalar programı gerçekleştirildi

Konya’da öğretmenlerle yerel buluşmalar programı gerçekleştirildi

Konya’da öğretmenlerle yerel buluşmalar programı gerçekleştirildi

Konya’da öğretmenlerle yerel buluşmalar programı gerçekleştirildi

İHA