Konya'da polis 17 yaşındaki çocuğu darbetti! İşte sebebi...

Konya’da babasına ait otomobille köpeğini veterinere götürürken, 'Dur' ihtarına uymayıp kaçan sürücü S.T. (17), takip sonrası polisler tarafından yakalanıp yere yatırıldı. Polislerin S.T.'ye müdahale ettiği anlar çevredekiler tarafından cep telefonu ile görüntülenirken, aile darp raporu alıp, çocuklarının dövüldüğü iddiasıyla şikayetçi oldu. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
Konya'da polis 17 yaşındaki çocuğu darbetti! İşte sebebi...

Olay, dün saat 15.00 sıralarında Seydişehir ilçesinde meydana geldi. S.T., annesi ve babası işteyken babası S.M.T.'ye ait 06 YA 2832 plakalı otomobille, hasta köpeğini veterinere götürmek için yola çıktı.

konyada-polis-17-yasindaki-cocuga-darbetti-iste-sebebi-ve-detaylari-001.jpg

Bir süre sonra devriye görevi yapan polis ekibi, S.T.'nin kullandığı otomobile 'Dur' ihtarında bulundu. İhtara uymayan S.T. aracıyla kaçmaya başladı. Bir süre yaşanan takip sonrası, S.T.'nin kullandığı otomobil, sokak arasında durduruldu.

konyada-polis-17-yasindaki-cocuga-darbetti-iste-sebebi-ve-detaylari.jpg

Ardından araçtan indirilen S.T. yere yatırıldı. Polisin S.T.'ye müdahale anları çevredekiler tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Gözaltına alınan S.T., polis merkezine götürüldü.

konyada-polis-17-yasindaki-cocuga-darbetti-iste-sebebi-ve-detaylari-002.jpg

POLİSLER İFADE VERDİ

Polislerin S.T.'ye müdahale görüntülerinin sosyal medyada yayınlanması ve ailenin darp raporu alıp, şikayetçi olması üzerine savcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı. S.T., Seydişehir Adliyesi’ne gidip savcıya ifade verirken, polisler de ifadeye çağrıldı.

konyada-polis-17-yasindaki-cocuga-darbetti-iste-sebebi-ve-detaylari-003.jpg

KONYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Konya Emniyet Müdürlüğü Seydişehir'deki olayla ilgili basın açıklamasında yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

20.02.2024 günü Seydişehir ilçemizde ekiplerimizin dur ihtarına uymayan ve trafik güvenliğini tehlikeye atarak kaçan bir aracın sürücüsü yarım saat süren kovalamacanın ardından yakalanmış, ehliyetsiz olduğu anlaşılan sürücünün üzerinde ve araçta yapılan aramada bir adet muşta ve bir adet bıçak ele geçirilmiştir. Sürücü ekiplerimizce gözaltına alınarak olayla ilgili gerekli tahkikat başlatılmış olup olaya müdahale eden personelin varsa kusurunun tespit edilmesine yönelik araştırma yapılmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak:DHA

Etiketler :