Konya’da şampiyonlar burada yetişecek... Bakan Bak’tan övgü yağdı!

Selçuklu Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak olan Selçuklu Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’nin temel atma töreni Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın katılımı ile gerçekleştirildi.
Konya’da şampiyonlar burada yetişecek... Bakan Bak’tan övgü yağdı!

Selçuklu Belediyesi’nin Olimpiyat Şampiyonlarını yetiştirmek hedefiyle ilçeye kazandıracağı "Selçuklu Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi" projesinin temel atma töreni Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak'ın katılımları ile gerçekleştirildi.

konyada-sampiyonlar-burada-yetisecek-bakan-baktan-ovgu-yagdi.jpg

‘TÜRKİYE SPOR ÜLKESİ HALİNE GELDİ’

Programın açılış konuşmasını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Türk sporunun gelişimi çok önemli bir merkezin temelini atacağız. Türkiye artık her yönüyle bir spor ülkesi haline geldi. Başarılar bizi bir yandan gurulandırırken, bir yandan da spor yatırımı için teşvik ediyor.” dedi.

‘İLK YEŞİL SERTİFİKALI MERKEZ’

Pekyatırmacı, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı; “Merkezimiz 45 bin metrekare alana yapılmıştır. Gençlerimize toplam 18 branşta spor yapma imkanı tanıyacak. Spor faliyetlerini sabah ve akşam olarak saydığımızda günde 1200-1500 arasında sporcumuz eğitim alacak. İlk yeşil sertifikalı spor yetiştirme merkezi olacak. Şehrimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

konyada-sampiyonlar-burada-yetisecek-bakan-baktan-ovgu-yagdi-001.jpg

‘KONYA, SPOR ŞEHRİ HALİNE GELDİ’

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, şu sözlere yer verdi; “Projeyi inceledim. Çok güzel bir proje. Türk sporuna hizmet edecek. Görüyoruz ki Konya, bir spor şehri haline gelmeye başladı. Sporu, gençlerimiz için çok önemli bir iletişim aracı olarak görüyoruz. Konya otelleriyle, tesisleriyle, ulaşımıyla spor organizasyonlarında çok güzel bir destinasyon. Ailelerimizden isteğimiz ise gençlerimizi uyuşturucudan, kötü alışkanlıklardan uzak tutmaları. Bunun için de en güzel yol spora yönelendirmektir. Örnek bir kişilikleri oluyor. Bu tesisin, gençlerin bu tür kötü alışkanlıklardan uzak tutacağına vesile olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

konyada-sampiyonlar-burada-yetisecek-bakan-baktan-ovgu-yagdi-002.jpg

konyada-sampiyonlar-burada-yetisecek-bakan-baktan-ovgu-yagdi-003.jpg

 Muhabir
Etiketler :