Gülşen Yılmaz

Gülşen Yılmaz

Konya’da seçim havası

Konya’da seçim havası

Türkiye yerel seçimlere gitmeye artık tamamen hazır. Bu süreçte parti liderleri, başkan adayları, muhtarlar ve partililer epeyce bir mesai ve efor sarf ettiler diyebiliriz.
 
Neredeyse genel seçim havasında diyebileceğimiz bir yerel seçim kampanya dönemi geçirdik. Muhtar adaylarının yaptığı propagandalar ve kampanyalar bile bazen bir başkan edasıyla oldu.
 
Biz bu işin basın kısmındaki insanlar olarak, bazen adayların, bakanların ve liderlerin temposuna hayranlık duyduk. Hatta itiraf etmek gerekirse kimi zaman yetişmekte zorlandık. İlçe ilçe, mahalle mahalle dolaşan adaylar, yoğun bir kampanya dönemi geçirdi.
 
Özellikle burada Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum için bir parantez açmak istiyorum. Kurum seçime son iki gün kala Cuma ve Cumartesi günü adeta bir rekor denemesi yaparak sekiz ilçede seçim çalışması yürütecek. Dün ilçelerde ve merkezde çalışmalarını yürüten Kurum bugün de Çumra, Güneysınır, Bozkır, Hadim, Taşkent ilçelerinde buluşmalara katılacak.
Benim tabi ki de temennim hem ilçe adayları hem de bakanlar nezdinde bu temponun seçim sonrası da aynı şekilde devam etmesi yönünde.
 
****
 
Yüksek Seçim Kurulu’ndan öğrendiğimiz bilgilere göre Konya’da seçmen sayısı arttı. Biliyorsunuz Konya 31 ilçe ile seçime gidecek. Bu ilçelerin içerisinde de en fazla seçmene sahip ilçe Selçuklu olarak gözüküyor. Selçuklu’da yaklaşık 430 bin kişi oy kullanacakmış. Bu gerçekten ciddi bir rakam…
 
Tabi oy kullanabilme vasfına sahip fakat bazı sebeplerden ötürü oy kullanamayacak insanlar da var. Bunlardan bazıları da görme engelli vatandaşlarımız. Bu durumu dikkate alan Konyalı yetkililer görme engellilerin de rahatlıkla oy kullanabilmesi adına güzel bir çözüm düşünmüşler.
 
Evet, onlarda refakatçi eşliğinde oy kullanabiliyorlardı. Fakat kullandığı oyun kendine özel kalmasını isteyen, ‘yanımda refakatçi olmasın’ diyen vatandaşlarda vardı. İşte hazırlanan bu özel şablonlar sayesinde görme engelliler de oylarını yalnız kullanabilecekler.
 
Bu şablonlar Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi’nden temin edilebilecek. Seçim günü yanlarında götürdükleri şablonların içerisine oy pusulasını yerleştirerek şablonda yer alan deliklerden sayım yapıp istedikleri partiye mühürlerini basabilecekler.
 
Ne diyelim umarım herkes için adil ve doğru bir seçim olur.
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR