Konya'da şehit yakınları için konut yapılacak

Konya'da şehit yakınları için konut yapılacak

Terör mağduru şehit yakınlarına destek olmak amacıyla Konya Platformu Eğitim, Kültür, Sağlık ve Çevre Derneğince başlatılan "Konya Şehidinin Emanetine Sahip Çıkıyor" projesi kapsamında 30 konut yapılarak, ihtiyaç sahibi şehit yakınlarına teslim edilecek.

Dernek Başkanı Mehmet Ali Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatanın bölünmez bütünlüğü, ülkenin huzur ve güvenliğinin sağlanmasının teminatı olan asker ve polislerin ülke savunmasında gösterdiği üstün hizmetlerin, takdire şayan olduğunu söyledi.

Bu uğurda, terör saldırıları sonucu yaşamını yitiren şehitlerin geride kalan yakınlarına sahip çıkmanın, boyunlarının borcu olduğunu dile getiren Çelik, şöyle devam etti:

"Derneğin yönetim kurulunun aldığı kararla 'Konya Şehidinin Emanetine Sahip Çıkıyor' projesini başlattık. Yapılacak konut sayısı ile ilgili ilk başlarda hedeflenen rakamın üzerine çıktık. Toplanan yardımlarla 30 konut yapılacak. Konut projesi ile ilgili gerekli arsa, altyapı, proje ve imar işlemleri sonuçlandırıldı. Önümüzdeki günlerde temel atma töreni gerçekleştirilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulundan ihtiyaç sahiplerine yardım amaçlı olduğu için fitre ve zekatların bu projeye verebileceği yönünde fetva alındı. İçinde bulunduğumuz ramazan ayı münasebetiyle, vatandaşlar fitre ve zekatlarını bu projenin finansmanı için kullanabilir."

Çelik, proje tamamlandıktan sonra Konya Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar Konya İl Müdürlüğü ve dernek yönetiminden oluşturulacak komisyon tarafından, ihtiyaç sahibi şehit yakınları tespit edilerek, konutların teslim edileceğini belirtti.