Konya’da sezon açıldı, telaş başladı

Baharın gelmesiyle beraber yeni evlenecek çiftler düğün alışverişine başladılar. Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte gelinlik, beyaz eşya mağazaları ve kuyumcular yoğun bir döneme girdi.
Konya’da sezon açıldı, telaş başladı

Baharın gelmesiyle beraber yeni evlenecek çiftler düğün alışverişine başladılar. Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte gelinlik, beyaz eşya mağazaları ve kuyumcular yoğun bir döneme girdi. Fakat her geçen gün artan fiyatlarla beraber genç çiftler, düğün alışverişi yaparken zorlanmaya başladı. Sürekli ürünlere zam gelmesinden dolayı insanların alışverişi erken tarihe çektiklerini belirten Beyaz Eşya Mağaza Müdürü Mustafa Bülent Beştav, düğün sezonunun başlamasıyla beraber beyaz eşyaya talebin arttığını bundan dolayı da fiyatların yükseldiğini kaydetti.

beyaz-esya.jpg

Eskiden ayda fiyat güncellemesi yaparken şimdi 15 günde bir fiyat güncellemesi yaptıklarını bildiren Mustafa Bülent Beştav, “Devamlı zam geldiği için vatandaşlar alışverişlerini öne çekmeye çalışıyorlar fiyatların artacak korkusuyla. Bu yüzdende insanlar aylar öncesinden ürünlerini alarak avantajlı oluyorlar” dedi.

beyaz-esya-magaza-muduru-mustafa-bulent-bestav.jpg

‘KAMPANYALARLA GENÇ ÇİFTLERİ MEMNUN EDİYORUZ’

Özel günlerde kampanya yaparak müşteriyi çekmeye çalıştıklarını söyleyen Beştav, “Vatandaş bazı ürünlerde kampanyayı yakaladığında geçen aylardan daha ucuza almış olabiliyor. Örneğin bir ürüne bin 500 TL zam geliyor ama kampanyada 3 bin lira indirim olunca geçen aydan bin 500 lira ucuza gelmiş oluyor. Bu durum birazda şans olabiliyor. Müşteriler aldıklarında avantajlı oluyor lakin aldığı malın fiyatını düştüğünü görünce dezavantajlı duruma düşebiliyor. Önceden beyaz eşyayı almak daha avantajlıdır. Şu anki tempoda malı alan kazanıyor. Bizim sektörde almama diye bir şey yoktur erteleme vardır. Bu süreçte fiyatlar da artacak kampanyalar da olacak. Bu şekilde hem müşteriyi çekip hem de memnun etmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Beyaz eşya fiyatlarına değinen Beştav, şunları söyledi: “Buzdolabı 20 bin liradan başlıyor, bulaşık makinesi 14 bin 700 lira civarında ve 9 kg çamaşır makinesi 17 bin 500 TL. Set halinde alındığı zaman 50 bin TL’den başlayıp 100 bin liraya kadar çıkabiliyor.”

gelinlik.jpg

GELİNLİKÇİLERDE YOĞUNLUK BAŞLADI

Konya Gelinlikçiler Derneği Başkanı Ramazan Erden, Ramazandan sonra düğün sezonuna hızlı bir giriş yaptıklarını vurgulayarak gelinlik fiyatları ve gelin başı türban fiyatları hakkında bilgi verdi.

konya-gelinlikciler-dernegi-baskani-ramazan-erden.jpg​​​​​​​

Pandemiden sonra Konya’da düğün hazırlıklarının kışın daha fazla olduğunu bildiren Erden, “Kışın bütün esnafın kampanyası var. Bu kampanyaları da müşterilerimiz daha çok tercih ediyor. Yazın sezon olmasından dolayı fiyatlar yükseliyor. Gelinlik kiralama 13 bin 500 TL’den başlayıp 17 bin 500 liraya kadar çıkıyor. Bizim VIP kısmımızda bulunuyor. 25 bin liradan başlayıp 60-70 bine kadar çıkan gelinlik kiralama fiyatlarımız var. Kuaförde fiyatlarımız değişiyor. Gelin başı türban tasarımını 6 bin TL’ye yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

kuyumcu-yusuf-islam-sutcu.jpg

ALTIN YATIRIM AMAÇLI ALINIYOR

Kuyumcu Yusuf İslam Sütcü ise altın fiyatlarının şu anda uygun olduğuna dikkat çekti. Sütcü, “Sezon başında olduğumuz için altın alanlar yatırım amaçlı alıyor. Gram, çeyrek, yarım altın, bilezik, takı ve mücevher tarzına daha çok talep oluyor. Altında düşüşler ve yükselişler olabiliyor. Sezon başı olduğu için fiyatlar uygun lakin sezon içerisinde fiyatlar biraz daha yükselecek. Bu yüzden de vatandaşlar önceden ne alacaklarsa alsınlar” diyerek sözlerini sonlandırdı.

altin.jpg