Yeni proje başlıyor! Konya’da sokak hayvanları hiç aç kalmayacak

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından önümüzdeki günlerde organik gıdaların çöpe dönüşmesini önlemek amacıyla yemeklerin veya gıda atıklarının bir entegre sistem içerisinde işlemek sureti ile hayvanlara gıda dönüşümü sağlayacak olan tesis yapacak.
Yeni proje başlıyor! Konya’da sokak hayvanları hiç aç kalmayacak

Türkiye’de belediyecilik alanında örnek gösterilen Konya’da yeni bir proje daha başlıyor. Bu kapsamda kurum-kuruluşlardan ve lokantalardan artan yemek artıkları tam donanımla yapılacak tesiste kedi ve köpek mamasına dönüşecek.

feojeckc02pxecpo80spobesgqgbzvgpuhowweji.jpg

Organik gıdaların çöpe dönüşmesini önlemek amacıyla yemeklerin veya gıda atıklarının bir entegre sistem içerisinde işlemek sureti ile hayvanlara gıda dönüşümü sağlayacak olan tesis; fabrika alanı, kasaphane, laboratuvar, soğuk hava depoları, çeşitli depo ve tesisat odaları ihtiva ediyor.

Atık ve atıkların tekniğine uygun olarak yapılacak olan ışıl işlemler sonucunda; kedi ve köpek yemi olarak geri kazanımı sağlanacak. Bu suretle sahipsiz hayvanlara çok ucuz ve kaliteli mamalar temin edilecek.

f3tivrsgeb6vyqs5hn2cggfrirpln9on2xferkw7.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sahipsiz hayvanlar için yemek atıklarından mama üretilecek. Proje kapsamında kentteki sahipsiz hayvanların beslenmelerini sağlamak amacıyla yemek artıklarını toplayarak modern ileri işleme teknikleriyle havyan mamasına dönüştürülmesi sağlanacak. Bu Proje ile kamu kurum ve kuruluşları, lokantalar gibi yemek artığı çıkaran yerlerden yemek artığı ve kazan artıklarının ayrı ayrı toplanması planlanıyor.

ri2arjnpbloi2tquunb0el13dpbicvvqtybiwpj4.jpg

Yemek Artığı Toplama Sistemi ile gıdaların soğutmalı araçlarla toplanarak modern üretim yöntemleriyle sterilize pişmiş köpek-kedi maması üretilmektedir. Atık ve artıkların tekniğine uygun olarak yapılacak olan ısıl işlemler sonucunda kedi ve köpek yemi olarak geri kazanımı sağlanmaktadır. Bu suretle sahipsiz hayvanlara çok ucuz ve kaliteli mamalar temin edilecek.

Tesiste üretilecek yemler başta belediyeye ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki Sokak hayvanlarının beslenmesi olmak üzere; 31 ilçe belediyesi, sivil toplum kuruluşları, üniversitelerin hayvan hakları platformları, yerel hayvan koruma görevlileri, gönüllü olarak sokak hayvanı belemesi yapan tüm Konyalılarla birlikte sokak hayvanları için kullanılacak.

 Editör