Konya'da "Son Peygamberin Hayatı" yarışması

Konya'da "Son Peygamberin Hayatı" yarışması
Konya'da "Son Peygamberin Hayatı" yarışması

KONYA (AA) -  Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu’nun düzenlediği "Son Peygamber’in Hayatı" konulu Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının üçüncüsüne Konya'dan yaklaşık 24 bin kişi katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Konya'daki okullar, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi salonlarında 14 yaş atı, 14-18 yaş ve 18 yaş üstü kişiler yarıştı.

Türkçe ve İngilizce olarak yapılan yarışmada, "Kur’an-ı Kerim'e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi" kitabından sorular yer aldı.

Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi salon sorumlusu Ali Buğday, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya'da çeşitli okullar ve üniversitelerin salonlarında yaklaşık 24 bin kişinin yarışmaya katıldığını söyledi.

Buğday, yarışmaya isteyenlerin de online olarak internet üzerinden katılabildiğine işaret ederek, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamanın amaçlandığını dile getirdi.

Yarışmada dereceye girenlere Türkiye geneli ve il dereceleri kategorilerinde umre, altın, para, bilgisayar ve çeşitli hediyeler verilecek.