Konya'da tarihi eser operasyonu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, jandarma ekipleri bir otomobilde yaptığı aramada, Bizans döneminden kalma olduğu tahmin edilen 1 kolu olmayan kadın madeni heykeli, 1 kuş figürü, 1 ok ucu, 4 metal süs eşyası ve 35 sikke ele geçirdi.
Konya'da tarihi eser operasyonu

Edinilen bilgiye göre, jandarma asayiş timleri, tarihi eser niteliği olan malzemelerin satışının yapılacağına ilişkin bir ihbar üzerine çalışma başlattı. Mahkemeden alınan arama kararı doğrultusunda Beyşehir-Akseki karayolu üzerinde bir otomobili durduran jandarma ekipleri, şoför koltuğunun altına gizlenmiş poşet içerisinde 1 adet 20 santim uzunluğunda, kolu olmayan kadın madeni heykeli, 1 ok ucu, 1 kuş figürü ve 4 metal figürden oluşan süs eşyaları ile eski Yunan yazıları bulunduğu belirtilen 35 sikke olmak üzere toplam 42 parça tarihi eser ele geçirdi.
Jandarma tarafından malzemelere el konulduğu, gözaltına alınan sürücü hakkında ise Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanununa muhalefet ettiği iddiasıyla yasal işlem başlatıldı. Malzemelerin bilirkişi tarafından incelenmek üzere Konya Müze Müdürlüğü’ne teslim edileceği belirtildi.