Konya'da Tekstil Pazarı esnafı çözüm bekliyor

Konya’da Eski Buğday Pazarı alanında yapılan yeni Yüksek Hızlı Tren Garı inşaatı, Tekstil Pazarı esnafını mağdur etti. İnşaat çalışmalarından dolayı çevrenin toz bulutu ile büründüğünü dile getiren esnaflar yetkililerden çözüm istedi.
Konya'da Tekstil Pazarı esnafı çözüm bekliyor

yeni-haber-video-006.jpg

Konya’yı Yüksek Hızlı Tren hizmetinde önemli bir kavşak haline getirecek yeni gar inşaatında çalışmalar devam ediyor. 2017’nin ilk aylarında Konya Eski Buğday Pazarı alanında yapımına başlanan Hızlı Tren Garı’nın inşaatı sürerken bu çalışmalardan en çok etkilenen Tekstil Pazarı esnafı oldu. Gar yapımı çalışmaları süresince mağdur olduklarını dile getiren esnaflar, işlerin bir hayli azaldığını söylerken, inşaat çalışmalarının düzensiz şekilde yapıldığını ve alanın toz ve toprak içinde kaldığını vurguladı. Ayrıca müşteri sayısında büyük oranda düşüş yaşadıklarını dile getiren esnaflar, çalışmaların daha titiz sürdürülmesini isterken, özellikle tekstil pazarı çevresinde kalan kısmın biran önce tamamlanması gerektiğini vurguladı.

tekstil-pazari-esnafi-(2).png

ESNAF ÇÖZÜM ARIYOR

Yeni Hızlı Tren Garı inşaatı sebebiyle çevredeki birçok dükkanın yıkıldığını ve esnafların ayrılmak zorunda kaldıklarını söyleyen Tekstil Pazarı Esnaflarından Ekrem Adıyaman, “Buralarda dükkanlar vardı. Çok güzel işler oluyordu. Gelen müşteri sayısı hayli fazlaydı. Şimdi buranın esnafı yeni dükkan arayışına girdi. Karşı taraftan kiralamak isteyenler 3-4 kat fazla fiyatlarla karşılaştı. Bütün herkes mağdur oldu. Bunlar çok zor durumdalar, hala da yıkım çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar yüzünden aşırı derecede toz, toprak oluşuyor. Buradaki çalışmalar hem işlerimizi düşürdü, hem de sağlığımızı rahatsız ediyor. Ulaşımda da sıkıntılar yaşanıyor. Belediye başkanımızın, yetkililerimiz buradaki durumu gelip bizzat görmelerini rica ediyoruz. Çok kötü bir hale geldi. Yaklaşık 20 gündür iş yapamaz hale geldik. Hatta burada dükkanımızdan bile çıkamıyoruz. Kimse bu civara gelmek istemiyor. Yetkililerimiz bu duruma acilen çözüm üretmeli.” şeklinde konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

tekstil-pazari-esnafi-(3).png

tekstil-pazari-esnafi-(4).png

tekstil-pazari-esnafi-(5).png

 

Konya'da Tekstil Pazarı esnafı çözüm bekliyor

Konya'da Tekstil Pazarı esnafı çözüm bekliyor