Konya'da telaş başladı! Çarşıya akın ettiler

Konya’da Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar bayramlık ve ikramlık ürünler için alışverişe başladılar. Bayrama hazırlık yapmak isteyen halk dükkanlarda yoğunluk oluşturdu.
Konya'da telaş başladı! Çarşıya akın ettiler

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Konya’da alışveriş merkezlerinde bayram hareketliliği yaşanıyor. Ramazan Bayramı yaklaşırken, çarşı pazarda da hareketlilik arttı. Bayram öncesi alışverişini yapmak isteyen vatandaşlar, Konya’nın Tarihi Bedesten Çarşısı ve Kadınlar Pazarı’nda yoğunluk oluşturdu. Alışverişe gelen vatandaşlar şeker ve bayramlıklarını almaya başladı. Esnaf da bu yılki bayramdan umutlu olduklarını belirtti.

carsi.jpg

BU YIL DAHA YOĞUN

Bedesten Çarşı esnaflarından Mehmet Erdoğdu, “1969 tarihinden itibaren bedestendeyim. Beşikten yaşlılara kadar halkı giydiriyoruz. Ramazan Bayramı öncesi yoğunluk çok güzel. Allah bereket versin. Geçen seneye oranla bu yıl daha fazla yoğunluk var. Daha önceki senelerde şubat ve mart ayları durgun geçerdi ama bu yıl gayet iyi işler. Millet biraz alışveriş merkezlerinden koptu galiba çünkü insanlar Bedesten Çarşısına yoğunluk göstermeye başladı. Belediyenin de çarşıyı restore etmesiyle Bedesten Çarşısı daha da canlılaştı” dedi.

carsi-2.jpg

KONYA’YI BAYRAM TELAŞI SARDI

Bedesten Çarşı esnaflarından Zafer Körnüş, “Bayram telaşı, her Ramazan Bayramın da olduğu gibi bu yılda hızlanmaya başlıyor. Hafta sonları gayet güzel geçiyor hatta arifenin özeti gibi oluyor. Bu haftadan itibaren trend biraz daha kendisini göstermeye başladı. Ramazan Bayram alışverişleri çok güzel geçer. Özel günlerde aileler çocuklarına daha fazla önem veriyor. Sonradan kendilerine alıyorlar. Ayakkabı fiyatları çok yüksek değil orta gelirli ailelerimizin rahat alışveriş yapabileceği şekilde fiyatlar uygundur” diye konuştu.

zafer-kornus.jpg

BAYRAMIN VAZGEÇİLMEZ TATLISI ‘BAKLAVA’

Bedesten Çarşı esnaflarından tatlıcı Mehmet Kınacı ise şu ifadelere yer verdi: “Ramazan’da en çok lokma ve tulumba tatlısı tercih ediliyor. Bayramın vazgeçilmez tatlısı baklavanın pahalı olmasından dolayı fazla rağbet görmüyor. Daha ucuz tatlılar vatandaşların ilgi odağı oluyor. Baklavanın kilosu 350 TL’den başlıyor 650 TL’ye kadar çıkıyor. Şöyle bir gerçek var bayram için baklavanın fiyatı ne kadar pahalı olursa olsun halk siparişleri vermeye devam ediyor.”

tulumba.jpg