Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Konya’da Turist Nasıl Kalır?

Konya’da Turist Nasıl Kalır?

Dün Konya’da “Turistlerin Konaklama Sürelerinin Artırılmasına Yönelik Konya İçin Stratejiler ve Öneriler” ismiyle bir çalıştay gerçekleştirildi. Kimler katılıyor çalıştaya?  S.Ü. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır ve tabi Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı…

Başka konuşmacı, turizmci, turizm sektörü üzerine çalışma yapan akademisyen, en azından bir turizm rehberi katıldı mı mesela bu toplantıya? Benim Meram Belediyesinin haberinden anladığım kadarıyla hayır…  

Peki, katılımcı var mı? Meram Belediyesinin haberinde yok görünüyor, onun dışında sonradan falan gelen varsa artık onu da bilmiyorum.

Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, hani daha geçen gün “Erdoğan tipi bir başkanlığın diktatörlük” olduğunu savunan değerli Hocamız? Sayın Çukurçayır Türkiye’nin yönetim sorununu çözmüş şimdi de sıra anlaşılıyor ki Konya’nın turizm sorununa gelmiş.   

Turizmci mi? Yok değil, kendisi çalışma alanını, kentleşme, çevre sorunları, yerel yönetimler, yerel demokrasi, yönetişim, e-devlet, yerel ve bölgesel kalkınma, yerel yönetim reformu, olarak yazmış, yani turizmi ile ilgili bir araştırması yok.

Sayın Serdar Kalaycı da benim bildiğim kadarıyla İnşaat Mühendisi ve Belediye başkanı. Turizm konusunda bu insanlar bir şeyler söyleyebilir ama bu insanlar Konya’da turistlerin nasıl uzun süreli konaklatılacağını nasıl bilecekler?  

Konya’da değeri pek anlaşılmayan Bekir Şahiner Bey Konya Turizm Platformunu kurmuştu.  Geçenlerde Yalvaç’a gittim, Bekir ağabeyi orada anladım. Din destinasyonu deyip duruyordu, ne demek istermiş Yalvaç’ta gördüm. 

Serdar Bey tarihi mekânların minyatürlerini, dünyada yaşamış tarih öncesi varlıkları, dünyamızın nedenli ilginç canlılara ev sahipliği yaptığı gösterilecek bölümler ile dinozorları ve eğlence bölümlerini, masallar ve masal kahramanlarının görsel olarak sunulan alanları, tarihte yapılmış en büyük Osmanlı Kadırgalarından bir örneği tek bir parkta buluşturmayı başardı ya, şimdi de Konya’da turistlerin nasıl uzun süre kalacağı ile ilgili sorunu çözecektir belki?

Ama Sayın Başkan karman çorman bir parkı Konya’nın en iyi ve en modern parkı olarak sunmaya benzemiyor bu işler, amaç gazetelerde televizyonlarda daha fazla görünüp en fazla konuşulan belediye başkanı listesine girmekse onu başarırsınız ama bu kafayla turisti Konya’da tutamazsınız, zaten bu sadece sizin başaracağınızda bir iş değil ki…

Ha bir de tavsiyede bulunayım, Konya’da turistin nasıl tutulacağını konuşmak istiyorsanız Bekir Şahiner ve Prof. Dr. Çağatay Ünüsan Hoca var, bu konuyu çok iyi bilen iki isim. En azından nezaketen sorsaydınız konuyu.

Demedi de demeyim bu konu, Kon Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, İlk Kültür Turizm Müdürlüğü, Müzelerle ilgili yetkililer, Arkeologlar, otelciler, Ilgın, Çumra, Meram, Beyşehir, Ereğli, Cihanbeyli, Selçuklu Belediyeleri, Karaman Valiliği ve Belediyesi, Yalvaç Belediye Başkanlığı gibi çok geniş bir yetkililer topluluğunun bir araya gelerek oluşturacakları politikayla çözülebilir.

Ya da işte böyle konuşulur da işte boş konuşuluyor.

Kenan Erenoğlu Nerede?

Kenan Erenoğlu yani 9 Ağustos 2011 yılında PKK terör örgütü tarafından Muş'tan Diyarbakır istikametine minibüs ile giderken kaçırılan Kaymakam Adayı…

Bilmiyorum farkında mısınız? Nerede ise 2 yıldır Kenan Erenoğlu kayıp. Medyada nerede ise bu konuyla ilgili hiç haber yok.

Bizim devletimizi bu kadar aciz mi? Suriye’den adam çıkarılıp getiriliyor ama teröristlerin elinden Kenan Erenoğlu kurtarılamıyor. Devletimize bu acziyet görüntüsü yakışmamaktadır.

Kenan Erenoğlu’nu kurtarmak devletimizin şerefidir, ayrıca belirtelim hala PKK Terör örgütünün elinde 26 kişi varmış. Çözüm, mözüm hepsine tamamda Kenan Erenoğlu PKK’nın elinde. Bu konuda hükümetimizin yaptığı bir eylem planı var mı doğrusu ben merak ediyorum, güvenlik birimlerimiz bu konularla ilgili ne yapıyor? Bizde açıklasalar da biz de bilsek. Kenan Erenoğlu’nun bir ailesi var, unutmayanız o ailenin güzü yaşlı şu anda…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR