Konya'da "uluslararası" kardeşlik buluşması

Uluslararası İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Birliği (UİHM) “Hep birlikte bir ümmetiz. Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz” sloganıyla kardeşlik noktasında buluştular. Birlik ve beraberliğin öneminin anlatıldığı programda kardeşlik vurgusu yaptılar.
Konya'da "uluslararası" kardeşlik buluşması

Konya Japon Kyoto Park’da düzenlenen kardeşlik buluşmasına UİHM Genel Başkanı ve Birleşmiş Müslüman Milletler Konseyi-UMNA Genel Sekreteri Mohammad Hasan Kabir, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Adnan Bahçeci, Doğanhisar Belediye Başkanı Süleyman Pekmez, Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Dr. Hasan Görgülü, KTO Karatay Üniversitesi geçmiş dönem Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, KON TV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy, UİHM üyeleri ve basın mensupları katıldı.

mohammad-hasan-kabir.jpg

‘DAHA BÜYÜK PROJELER HEDEFLİYORUZ’

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren UİHM Genel Başkanı Mohammad Hasan Kabir, “Uluslararası İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Birliği olarak bu dördüncü yılımız. Bizler en ufak bir program yaparken bile bizim çevremizdeki büyüklerimizi, kardeşlerimizi, ağabeylerimizi, herkesi her zaman davet ediyoruz. Bizim temel sloganımız ‘Hep birlikte bir ümmetiz. Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz.’ Buradan herkesi çağırdığımız için hep bir araya getirmeye çalıştığımız için aslında buradan başka bir anlam çıkarmaya gerek yok. Çünkü bizim misyon ve vizyonumuzdan ayrılmamak amacıyla bu yolda hedef doğrultusunda devam etmeye çalışıyoruz. Bundan sonra da bütün programlarımıza büyüklerimizi davet ederek onlarla birlikte yol yürümek istediğimizi, ilerde ülkelerimize döndüğümüzde daha büyük projeler ve programlar hedeflediğimizi buradan tekrar etmek istiyorum. Yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

ahmet-sorgun.jpg

‘BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR’

Müslümanlar arasındaki kardeşliği baltalamaya çalışanlar olduğunu vurgulayan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Kardeşlik sıfatından başka önemli bir sıfat yok. Çünkü kardeşlik sıfatını Allah verdi. Hep birlikte bir ümmetiz. Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz. Bundan daha güzel bir motto olamaz. Kardeşlerim inanın! Bizim dağınıklığımızdan istifade ediyorlar. Şu an İslam dünyası olarak biz yaklaşık 2 milyar kişilik Müslümansız. Petrol bizde, madenler bizde, genç nüfus bizde. Un var, yağ var, şeker var. O zaman helva yapmamız gerekiyor. Milletlerin arasına, kabilelerin arasına, kavimlerin arasına, dillerin arasına, renklerin arasına fitne sokuyorlar. Bizi birbirimize düşürüyorlar. Ondan sonra da üzerimizde boza pişiriyorlar. Ama biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Hep birlikte mücadele edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

konyada-uluslararasi-bulusma2.jpg

‘HEPİMİZİN DÜNYAYA İYİLİK BORCU VAR’

Dünyanın iyilik ve kötülük arasında bir savaş verdiğini belirten Ahmet Sorgun, “Bir Kızılderili atasözü der ki, ‘Eğer bir nehirde iki balık kavga ediyorsa bilin ki az önce oradan uzun bacaklı bir İngiliz geçmiştir.’ Adı İngiliz olur, Fransız olur, Amerikan olur, başka şey olur ama siz bunlara sömürgeci, emperyalist diyebilirsiniz. Bizim birliğimizi beraberliğimizi almaya çalışıyorlar. Oysa ki bütün mazlumların, bütün gariplerin size, bize bir ve beraber olmamıza ihtiyaçları var. Bizim dünyaya adalet borcumuz var, hakkaniyet borcumuz var. Hepimizin dünyaya iyilik borcu var. Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşır demiş Hz. Mevlana. Önce hep birlikte gönül dilini bileceğiz. Renklerimiz, dillerimiz, coğrafyalarımız, mezheplerimiz farklı olabilir. Ama önce insanız. Allah’ın kullarıyız. Hiçbirimiz doğduğumuz yeri seçemiyoruz. Bunlar ancak üstünlük ve aşağılık meselesi olamaz. Üstünlük ancak takva ile olur. İnşallah en güzel günlerde buluşmak dileğiyle” diye aktardı.

adnan-bahceci.jpg

‘DÜNYADA İYİLİĞİN VE KÖTÜLÜĞÜN MÜCADELESİ VAR’

Dünyada iyiliğin ve kötülüğün bir mücadele içinde olduğunu kaydeden AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Adnan Bahçeci, “Siz yeter ki birlik içerisinde olun biz her zaman yanınızdayız. UİHM üyelerinin projelerini dört gözle bekliyoruz. Allah onları gittikleri yerlerde birer ordu eylesin. Dünyada iyiliğin ve kötülüğün mücadelesi var. Biz de bunun ucundan bir kenarından tutup da sizlere, İslam alemine, insanlığa faydalı olabilirsek ne mutlu bize. Hepimizin yapacak görevleri var. Kendi şahsi işlerimiz de olabilir ama önce sizler bizler her zaman İslam için, devlet için, millet için koşturmamız lazım. Hepiniz iyi yerlere gelmeye gayret gösterin. Hepiniz birer komutan olun. Hepiniz ordunuzda daha büyük işler yapın diyerek saygı ve muhabbetle selamlıyoruz. Allah yolunuzu hep açık eylesin” diye belirtti.

suleyman-pekmez.jpg

‘ÜLKEMİZİN ELÇİLERİ OLACAKSINIZ’

Doğanhisar Belediye Başkanı Süleyman Pekmez, Uluslararası İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Birliği üyelerine ‘ülkemizin elçisi olacaksanız’ diyerek onlara duyduğu güveni yineledi. Pekmez şöyle konuştu: “ Birlik olmak çok güzel bir şey. Sizler UİHM üyeleri olarak ülkelerimizin el çileri olacaksınız. İslam alemini en ileri noktalara getirmiş, geliştirmiş, ilerlemiş, teknolojik bakımdan, ekonomik bakımdan her bakımdan dünyanın ilerlemiş dedikleri o ülkelerin dünyanın daha ilerisine gitmeleri için gayretlerimizin olacağından da eminim. Böyle bir birliktelik de ancak böyle güzel şeyleri oluşturur. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

hasan-gorgulu.jpg

‘ANCAK VE ANCAK MÜMİNLER KARDEŞTİR’

Müminlerin kardeşlik duygusuna vurgu yapan Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Dr. Hasan Görgülü,” Ancak ve ancak müminler kardeştir. Biz zaten evvelden de kardeştik ama elhamdülillah bu ortamlar oluşturuluyor ve bir araya gelebiliyoruz. Aslında dağıldık, dağıtıldık ama tekrar bir araya gelmemiz gerekiyordu. Elhamdülillah bir araya geldik ve inşallah birlik ve yek vücut halinde daha iyi günler bizi bekliyor. Ben Hasan kardeşime beni bu programa davet ettiği için çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

yasar-toy.jpg

‘EN ÖNEMLİ VURGU ÜMMET OLMA VURGUSUDUR’

KON TV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy ise, “Burada en önemli vurgu ümmet olma vurgusudur. Aslında bizler için bu bir kimlik tanımıdır. Bu kimliği üzerimizde taşıyabildiğimiz ölçüde daha emin adımlarla yürümeye, daha emin adımlarla koşmaya ve hedefe varma adına kendimizde o gücü bulmaya çalışacağız. Onun dışında söylenecek bu akşama özel herhalde başka bir şey yok. Hasan kardeşimize güzel daveti için teşekkür ediyorum. Tabi en güzel teşekkürü sizler hak ediyorsunuz. Bu birliktelik olmasaydı burada bir araya gelme şansınız, imkan ve ihtimaliniz yoktu. Allah sizlerden razı olsun. Bundan sonraki süreçte de yine özel toplantılara imza atmanızı ve bizlerle bir araya gelmenizi menini ediyorum. Karşılıklı görüş alışverişinde bereket olduğu kanaatindeyim. Bu toplantıda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

konyada-uluslararasi-bulusma4.jpg

• SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER

 Muhabir