Konya’da uyuşturucu operasyonu

Konya’da uyuşturucu operasyonu

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alınırken, aranan 5 kişinin ise cezaevinde olduğu öğrenildi. 

Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa’dan temin edilen uyuşturucu maddeleri Konya’da torbacılık olarak tabir edilen şekilde sattıkları tespit edilen şüphelilere yönelik çalışma başlattı. Fiziki ve teknik takibin ardından yeterli delile ulaşan polis, düzenlediği operasyonda, İ.Ş.G., U.E.G., M.G., M.C.G., L.Ş., M.K., Y.G., ve H.V., isimli şahısları yakalayarak gözaltına aldı. Operasyon kapsamında şüpheli olan C.G., A.B., M.B., M.P., H.B.’nin ise cezaevinde oldukları öğrenildi. Polis ekipleri firar olan bir şahsı da yakalamak için çalışma başlattı.
Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, 22 paket halinde 7 kilo 515 gram kubar esrar maddesi, 29 paket halinde 9,2 gram eroin maddesi, 125 adet ecstasy hap, 2 adet ruhsatsız silah ve silahlara ait 2 adet şarjör, 1 adet tabanca ve 1 adet de ruhsatsız av tüfeği ele geçirildiği öğrenildi.