Konya'da vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor. 
Konya'da vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor

Konya Mevlana Meydanı'nda, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla gelen binlerce vatandaş, burada sloganlar atarak darbe girişimini protesto etti. Vatandaşlar, kadın-erkek, genç-yaşlı "Vur vur, inlesin, Pensilvanya dinlesin" ve "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" sloganları attı.

Türkiye'de yüksek öğrenim gören Nijeryalı Kemaleddin Celaleddini AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkın darbeye karşı duruşuna katkı sağlamak için meydana geldiğini bildirdi.

Türkiye'de huzurlu ortamı bozmak isteyen darbe girişimini lanetlediğini belirten Celaleddini, "Türklerin, ülkelerine olan sevdasını merak ettiğim için bu meydana geldim. Türkiye büyük millet, başarılı olmasını istiyorum. Onları desteklemek için geldim. Darbe falan istemiyoruz." dedi.

- Yenikapı mitingi birlikteliğe katkı sağlayacak

Demokrasi nöbeti için meydana gelen Erhan Dargeçit ise milletin darbeye karşı tek vücut olduğuna değinerek, " İstanbul Yeni Kapıda yapılacak mitingin 20 gündür meydanlarda toplanan vatandaşların meydanlarda finali olacak. Türk milletinin birlik ve beraberliğine de önemli katkıları olacaktır. Li̇derleri̇n buna katılması gayet doğaldır. Siyasi parti liderlerinin orada halkıyla bir arada bulunması bu birlikteliğe mutlaka katkı sağlacaktır." ifadesini kullandı.

Darbe girişimi gecesinden itibaren meydanlarda olduğuna işaret eden Kemalettin Nokta da Mevlana Meydanı'nda kalabalığın her geçen gün arttığını, milletin iradesine yönelik saldırılara karşı vatandaşların birlikte karşı durduğunu vurguladı.

- "Milletimiz iradesine sahip çıktı"

Milletin bu iradesinin darbe girişimini sonuçsuz bıraktığına işaret eden Nokta, şunları kaydetti:

"Başkomutanımızın meydanlara çağırmasıyla meydanlardayız. Milletimiz iradesine sahip çıktı. Türk halkı, Cumhurbaşkanına, meşru hükümetine sahip çıkmak suretiyle direnişini gösterdi. Milletimiz bu direnişini İstanbul'da ve 81 ilde yapılacak mitingle taçlandıracak. Bizler 15 Temmuz gecesinden itibaren milletimizin gösterdiği direnişi devam ettirme telaşı içindeyiz. Bu milletin dışarıdan gelecek darbelere karşı görüşü ne olursa olsun dik duruş sergilediğini göstermiştir. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin."