Konya'da yabancı öğrencilere iftar

Konya'da İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen "Kardeşlik Aynı Sofrada" adlı iftar programı kapsamında, her gün 55 farklı ülkeden 150 öğrenciye iftar veriliyor.
Konya'da yabancı öğrencilere iftar

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneğinin geleneksel hale getirdiği yabancı öğrencilere yönelik iftarlarına bu yıl "Kardeşlik Aynı Sofrada" temasıyla devam ediyor.

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat Arslan, yaptığı açıklamada, Ramazan boyunca dernek merkezinde gerçekleştirilen iftar programlarına 55 farklı ülkeden 150 uluslararası öğrencinin katıldığını söyledi.

Öğrencilerle mübarek günlerde aynı sofrayı paylaşmanın hazzını yaşadıklarını ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Misafir öğrencilerimizin burada kazandığı birikim ve tecrübelerle ülkelerine faydalı olmasını istiyoruz. Kendi aralarında iyi ilişkiler kurmaları ileride ümmet kardeşliğini tesis edilmesi için önemlidir.  Ayrıca, bizlerle olan gönül bağınızın, muhabbetinizin de ülkelerinize döndükten sonra da devam etmesini temin etmeye çalışıyoruz. Sizden istirhamımız bizlerle ülkeleriniz arasında birer köprü olmanızdır. İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği olarak sizlere kapılarımız her zaman açık, istediğiniz zaman bizlere ulaşabilir, dertlerinizi ve sıkıntılarınızı paylaşabilir, bizlere uğrayarak çayımızı ve kahvemizi içebilirsiniz."

Ramazan ayı boyunca ücretsiz olarak 150 yabancı öğrencinin faydalandığı iftar programları hayırseverlerin yardımları ile gerçekleştiriliyor.