Konya’da yağış çok yakın! Karla karışık yağmur bu ilçelerde olacak

Konya’da yağmurun ne zaman yağacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü ve Amatör Hava Tahmincisi Kuttusi Demir ise yağış için tarih verdi. Peki, Konya’da yağmur ne zaman yağacak? İşte detaylar…
Konya’da yağış çok yakın! Karla karışık yağmur bu ilçelerde olacak

Konya'da bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü’ne göre hava sıcaklıkları 3-6 derece arasında olacak. İlerleyen günlerde ise herhangi bir yağış beklenmiyor.

konya-mgm-gov-tr-tahmin-tum-merkezler-aspx-14.png

KARLA KARIŞIK YAĞMUR GÖRÜLECEK

Amatör Hava Tahmincisi Kuttusi Demir ise yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; “Konya'mızda yağış geçişleri görülecek. Ciddi bir yağış değil (2-7 kg) Yağışların Batı ve Güney ilçelerimizde biraz daha iyi olması bekleniyor. İlave olarak Kadınhanı, Sarayönü, Derbent, Doğanhisar, Ilgın, Hüyük, Beyşehir, Seydişehir, Bozkır, Hadim, Taşkent, Ahırlı, Yalıhüyük, Güneysınır ile Meram ve Selçuklu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur, sulu kar ve kar yağışları da görülebilir. Sıcaklık çok düşük olmadığı için kar yağışları görsel ve anlık olacak.”

ggjy2asxaaacxae.jpeg

 Muhabir
Etiketler :