'Konya’da yaşamaktan çok memnunum'

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı toplantısında topluma engellilerin bakış açısı ile engelsiz şehir çalışmaları konuşuldu.
'Konya’da yaşamaktan çok memnunum'


Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek başkanlığında yapıldı.

Toplantıya 22. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Merkez Valisi, Konya Eğitim ve Sağlık Vakfı (KONEV) Başkanı Hakkı Teke, Beyazay Derneği İç Anadolu Bölge Başkanı Aysel Akar ile Konya Şube Başkanı Adnan Yağcı da katıldı.

Toplantıda söz alan KONEV Başkanı Hakkı Teke, Yeni Büyükşehir Yasası’nın devrim niteliğinde olduğunu belirterek, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yasaya en hızlı uyum sağlayan belediye olduğunu dile getirdi. Yasa ile Konya’nın ve ülkenin kırsal dönüşümünün gerçekleşeceğini kaydeden Teke, bir Konyalı olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, belediyelerin birer vakıf gibi çalıştığını, doğumdan ölüme kadar insanlara hizmet verdiğini belirterek, toplumda engellilere yönelik algının geliştirilmesi gerektiğini söyledi. İnsanların özelliklerine göre hizmet geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Ayva, “Bir engelli olarak Konya’da bulunmaktan, yaşamaktan, belediye başkanımızdan çok memnunum. Bu anlayışın halk tabanına indirilmesi gerekiyor” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Avrupa’da engelliler toplumda yok sayılırken ecdadın onların tedavisi için merkezler açtığını hatırlatarak, bugün engellilere yönelik fiziki hizmetlerde hala eksiklikler bulunduğunu dile getirdi.



Konya olarak engelsiz şehir oluşturma konusunda Başbakanlık ile yapılan protokol çerçevesinde önemli ve örnek çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Akyürek, dünyaya model olacak çok sayıda çalışma yapmak gerektiğini ifade etti.

Büyükşehir Meclisi olarak engellilere yönelik hizmetlerde daha fazla adımlar atacaklarını belirten Başkan Akyürek, engellilere yönelik bakış açısının değiştirilmesi gerektiğini söyledi.