Konya'da yaz bitiyor! Hazırlığınızı yapın

Hava sıcaklığı yarından itibaren yurdumuzun kuzey ve iç kesimlerinde hissedilir olmak üzere (6 - 10 derece) azalacağı ve mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.
Konya'da yaz bitiyor! Hazırlığınızı yapın

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, hava sıcaklıklarının yarından itibaren azalarak, mevsim normallerine düşmesinin beklendiği bildirildi.

Cuma günü sıcaklık 23 dereceye düşecek

Hava sıcaklıklarının 21 Eylül Perşembe günü Marmara ve kıyı Ege, 22  Eylül Cuma günü ve hafta sonunda ise yurdun kuzey ve iç kesimlerinde hissedilir olmak üzere 6 ila 10 derece azalacağı ve mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.

Sağanak geliyor

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Konya ve Çankırı'nın batı ilçeleri, Bolu'nun güneydoğu çevreleri ile Antalya'nın yüksek kesimlerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Öte yandan, 21 Eylül Perşembe günü Trakya'da sıcaklıkların azalmasıyla birlikte başlayacak sağanakların, 22 Eylül Cuma günü yurdun kuzeybatısında, Marmara, Batı Karadeniz, Kuzey Ege ve İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile hafta sonunda ise yurdun kuzeydoğu kesimlerinde, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda etkili olması bekleniyor.