Konya'da yeni açılan sağlık merkezi bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak

Selçuklu Belediyesi tarafından Kılınçarslan Mahallesine kazandırılan Selçuklu 82 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nın açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Yeni merkez bölgenin sağlık ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak.
Konya'da yeni açılan sağlık merkezi bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak

Kılıçarslan Mahallesi'nde gerçekleştirilen açılışa, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Koç, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Aile Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Aslıhan Aykutlu ve çok sayıda davetli katıldı.

ahmet-pekyatirmaci.jpg

‘SAĞLIK YATIRIMLARINDA AVRUPA’YI GERİDE BIRAKIYORUZ’

Selçuklu’da yaşayan tüm ilçe sakinlerinin sağlık hizmetlerine ulaşmasının Selçuklu Belediyesi’nin önceliklerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Pekyatırmacı: "Sağlık alanına baktığımızda ülkemizin geldiği nokta hakikaten takdire şayan bir durumda. Bu alanda birçok Avrupa ülkesini geride bıraktığımızı rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Bizlerde Selçuklu Belediyesi olarak, sağlık yatırımları konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. En son geçtiğimiz aylarda, Hocacihan ve Yazır Mahallelerimizdeki aile sağlığı merkezlerimizin açılışlarını gerçekleştirmiştik. Bugün ise Selçuklu 82 No’lu Aile Sağlığı Merkezimizin resmi açılış törenini gerçekleştiriyoruz.

kilincarslan-asm-acilis-13.jpg

TOPLAM MALİYETİ 2 MİLYON 400 BİN TL

Belediyemize toplam maliyeti 2 milyon 400 bin TL olan Aile Sağlığı Merkezimiz 338 metrekare alana sahip. 3 hekim, 5 hemşire ve 2 sağlık personelinin görev yaptığı sağlık merkezimizde 6 adet hekim odası, 4 adet hasta odası, 1 adet laboratuvar, 1 adet bebek bakım odası, 1 adet acil müdahale odası,1 adet mutfak, 1 adet tesisat odası, 1 adet de temizlik odası bulunuyor.

kilincarslan-asm-acilis-7.jpg

Bölgemizin sağlık ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak olan aile sağlığı merkezimizin şehrimize, Selçuklumuza, mahallemize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyor, katkılarından ötürü İl Sağlık Müdürümüze teşekkürlerimi iletiyorum. Yapımında artık sona geldiğimiz Bedir Aile Sağlığı Merkezimizi de ilerleyen günlerde inşallah vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yapımı devam eden ve protokolü yapılan sağlık merkezleriyle birlikte Selçuklumuzdaki sağlık merkezlerimizin sayısı 21’ye yükselmiş olacak." dedi.

kilincarslan-82-nolu-asm-acildi-1.jpg

‘DURMAK YOK YOLA DEVAM’

Selçuklu’ya yalnızca sağlık alanında değil birçok alanda da yatırımlar kazandırmaya devam ettiklerini ifade eden Pekyatırmacı: " Kısa bir süre önce Bosna Hersek Mahallemize kazandırdığımız Bosna Sosyal Tesisimizin açılışını yapmıştık. Yine Yazır ve Sancak Kapalı Pazar Yerlerimizi de vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştuk. İlerleyen günlerde inşallah; Bosna Hersek Mahallemizde yapımını tamamladığımız ve en önemli projelerimizden biri olan Yeni Nesil Şehir Kütüphanemizi gençlerimizin hizmetine açmayı planlıyoruz. Yine Beyhekim Mahallemize kazandırdığımız Gelişim ve Teknoloji Akademimizin ve Yazır Mahallemize kazandırdığımız 32 Derslikli okulumuzun resmi açılışlarını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Hemşehrilerimizin çok sevdiği ve büyük ilgi gösterdikleri Selçuklu Seyir Tepemiz’de de 2. etap çalışmalarımızı tamamlayıp vatandaşlarımızı daha geniş bir alanda ağırlamak istiyoruz. Yine Selahaddin Eyyubi Mahallemizde yapımına devam ettiğimiz Emekli Lokalimizin ve 200 bin metrekare alanı bulunan yeni parkımızın çalışmalarını sürdürüyoruz. Dumlupınar Mahallemizdeki Cem Sultan Parkı’nı ise çok daha güzel, çok fonksiyonlu bir parka dönüştürüyoruz. Tabi diğer taraftan birçok yatırımımızın proje ve yapım süreçlerini de ayrıca sürdürüyoruz. Gönül belediyeciliği ilkesiyle çıktığımız bu yolculukta Selçuklumuza ve Konyamıza hizmet etmeye gece gündüz demeden, yılmadan, yorulmadan, bahanelere sığınmadan devam ediyoruz. Bu konuda her zaman olduğu gibi durmak yok, yola devam diyoruz” diye aktardı.

mehmet-koc.jpg

‘KONYA ÖRNEK BİR ŞEHİR HALİNE GELDİ’

Konya’nın sağlık yatırımlarıyla örnek bir şehir haline geldiğini vurgulayan İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, “Konya’mızda başlatılan sağlık yatırımlarına, Konya Modeline bir halka daha ekleniyor. Gerçekten Konya’mız bu alanda örnek bir şehir haline geldi. Her dönem, her hafta yeni yeni protokoller imzalıyoruz. Yeni binalar açıyoruz. Bu alanda en güzel örneklerimizden birisi de Selçuklu İlçemiz. Bir önceki dönemde 58 Nolu Hocacihan Aile Sağlığı Merkezimiz hizmete girdi. Modern yapısında çok güzel hekimlerimizle hizmet vermekteyiz. Burada, gerçekten arsa yönetiminin zor olduğu bir aranda Selçuklu Belediyemiz ve muhtarımızın gayretiyle güzel bir arsa bulundu ve 21 bin nüfusa hizmet verecek olan Aile Sağlığı Merkezimiz hizmete alındı. Emeği geçen bütün arkadaşlara, başta belediye başkanımız olmak üzere herkese en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü birinci basamak sağlık hizmetleri vatandaşımızın sağlığa açılan kapısıdır. Burada ulaşılabilirlik çok önemli. O nedenle bizim planladığımız, yerel ihtiyaçlara göre belirlenen alanlarda bu hizmetin verilmesi çok önemli. Bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı Selçuklu Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

kilincarslan-82-nolu-asm-acildi-4.jpg

‘VATANDAŞLARIMIZ DA SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ DA MUTLU’

Hem vatandaşların hem de sağlık çalışanlarının mutlu mesut ortamlarda hizmet alıp, verdiğinin altını çizen Mehmet Koç, konuşmasına şu şekilde devam etti; “Selçuklu Belediyemiz yalnızca Aile Sağlığı Merkezi değil, 112 Acil Sağlık Hizmetleri, Sağlıklı Hayat Merkezi ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi gibi birçok alanda her zaman bizlerin yanında, bizlere destek veriyor. Bizler de hayırseverlerimizle birlikte katkı sağlıyoruz. Konya genelimizde son 5 yılda 23 adet Aile Sağlığı Merkezi, Sağlık Bakanlığımız tarafından yapıldı. 12 tanesi belediyelerimiz tarafından yapıldı. 12 tanesi de hayırseverlerimiz tarafından yapılarak hizmete alındı. Bu şekilde 244 aile hekimimiz yeni binalarda hizmet vermeye başladı. Artık vatandaşlarımız da sağlık çalışanlarımıza mutlu mesut ortamlarda hizmet alıyorlar, veriyorlar. Sayın Sağlık Bakanımızın açıklamış olduğu beyaz reformunu ana fikri de budur. Hem çalışanlarımızın mutlu, memnun olduğu, hem sağlık hizmetleri alanlarının mutlu, memnun olduğu bir sağlık sistemini hayal ediyorduk. Biz Konya'da bunu adım adım tamamlamaya gayret ediyoruz ve sona doğru yaklaşıyoruz. Bu vesileyle emeği geçen herkese en kalbi teşekkürlerimi iletiyor ve saygılar sunuyorum.”

vahdettin-ozkan.jpg

‘SAĞLIK SİSTEMİ ASIRLIK BİR HİZMET BARINDIRIYOR’

Konya’da yaşam kalitesinin her geçen gün daha çok arttığına dikkat çeken Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Hem merkezi hükümetimizin hem de belediyelerimizin iş birliğiyle yüksek derecede bir katma değer yaratıp vatandaşlarımıza sunulması Konya’nın artık bir klasiği haline geldi. Esas olan insanı odağına alan bir hizmet anlayışıdır. İnsanın güzel bir şekilde, güzel bir mekanda güzel hizmetlerden istifade etmesi, toplumsal olarak bütün kurumlarımızın misyon alanında bulunuyor. Hal böyle olunca sağlıklı bir yaşama, erişim standartları yüksek bir sağlık hizmetine erişim çok önem arz ediyor. Sağlık alanında kamu hizmeti denilince bütün dünyada da sağlık sisteminin inşası, işletilmesinin nitelikli insan kaynaklarıyla Anadolu’nun dört bir yanında bütün insanlarımıza ulaşan bir ağın olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Sağlık sisteminin iyi kurulup işletilmesi bir asırlık bir hizmeti barındırıyor. Halk sağlığının korunması adına mahallelerde en öncü, en etkili aktörler aile hekimliği kurumudur. Aile hekimlerimiz kendi mahallesini herkesten daha iyi bilen kurumlardır. Halk sağlığı merkezinin hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” şeklinde konuştu.

ugur-ibrahim-altay.jpg

‘BİRLİĞİMİZ VE BERABERLİĞİMİZ KONYA’YA HİZMET OLACAK’

Konya belediyelerinin arasındaki birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya çok hızla gelişiyor ve büyüyor. Günün ihtiyacı neyse belediyelerimiz onunla ilgili çözümler üretiyorlar. Burada da önemli bir çözüm üretilmiş durumda. Hekimlerimiz göreve Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nin zemin katında birkaç odayla başlamıştı. Ama sürekli de bir yeni bina talebi, özellikle muhtarımızın bu konuda büyük ısrarı ve gayreti güzel bir neticeye ulaşmış. Selçuklu Belediyemiz yine kendine yakışanı yapmış ve güzel bir aile sağlığı merkezini şehrimize kazandırmış. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya çok teşekkür ederim. İnşallah bu birlik ve beraberlik Konya’mıza hizmet olmaya devam edecek. Yerel yönetimler olarak Büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasındaki koordinasyon, ilçe belediyeleri, muhtarlarımız arasındaki koordinasyon, meclis üyelerimizle, teşkilatlarımızla birlik ve beraberliğimiz şehrimizdeki problemlerin tek tek çözülmesine bir vesile oluyor. Ben aile sağlığı merkezimizin Konya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

hasan-angi.jpg

‘KONYA FARKINI ORTAYA KOYUYOR’

Konya’nın her geçen gün hizmete bir yenisini eklediğini ifade eden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Hem mahalleden şifa bulmak için buraya gelecek kardeşlerimize hem de burada görev yapan sağlık çalışanından doktorumuza kadar herkes modern bir binada artık Konya’nın sağlıkta aldığı hizmete uygun olarak bu kaliteli hizmete ulaşmış olacaklar. Sağlık İl Müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyoruz. Mahallesine sahip çıkan muhtarımıza teşekkür ediyoruz. Konya farkını ortaya koyuyor. Herkes bir arada. Elini taşın altına koyup neresinden katkı sağlayabilirim, faydalanabilirim diye bir çaba var. Belediye başkanlarımızın o büyük gayretleri, Sayın valimizin koordinasyonundaki kamu çalışmaları ve bakanlıklarımızın o güzel faaliyetleri şehrimizi büyütüyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Cenab-ı Allah hepimizi sağlıklı kılsın ihtiyacımız olmasın. Ama olduğu zaman da yokluğunu göstermesin. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

aslihan-aykutlu.jpg

GAYEMİZ SEVGİ SAYGIYLA HİZMET VERMEKTİR’

En önemli gayelerinin sevgi, saygı, hoşgörü ve huzurla hizmet vermek olduğunu söyleyen Aile Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Aslıhan Aykutlu, “Mutlu, huzurlu yaşamın olmazsa olmazı sağlıktır. Sağlığın temelini oluşturan ise koruyucu sağlık hizmetinin verildiği aile sağlığı merkezleridir. Biz bu merkezde görev almaktan gurur ve onur duyuyoruz. 82 Nolu Aile Sağlığı Merkezi çalışanları olarak merkezimizin yapımını sağlayan Selçuklu Belediyesine, Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Pekyatırmacı’ya, yapılmadan önceki aşamalarda arsa sahiplerine ulaşarak özveri ile çalışan muhtarımız Sayın Cumali Ünvere, bize her konuda destek olan İlçe Sağlık Müdürümüz Sayın Saliha Acara ve diğer kurum amirlerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. İkinci evimiz olan burada sevgi, saygı, hoşgörü ve huzurla sağlık hizmeti vermek en önemli gayemizdir. Açılışımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Aile Sağlığı Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

• SÜMEYRA KENESARI • BÜŞRA ERKUŞ
YENİ HABER GAZETESİ

kilincarslan-82-nolu-asm-acildi-5.jpg

kilincarslan-82-nolu-asm-acildi-6.jpg

 Muhabir
 Muhabir
Etiketler :