Konya’da yeni trend butik oteller

Son yıllarda tüm dünyada trend haline gelen ve misafirlerine özel hizmet sunarak kendilerini değerli hissetmelerini sağlayan Butik Oteller Konya’da da popüler hale geldi.
Konya’da yeni trend butik oteller

Son yıllarda tüm dünyada trend haline gelen ve misafirlerine özel hizmet sunarak kendilerini değerli hissetmelerini sağlayan Butik Oteller Konya’da da popüler hale geliyor. Konya’daki yeni trend butik Otellerin başında ise Hich, Araf ve Augustus Oteller geliyor.

serkan-vanli.jpg

1-196.jpg

Türkiye’nin en iyi ve en romantik butik oteli seçilen Hich Otel İşletmecisi Serkan Vanlı, Dünyada son 30-40 yılın trendi olan butik otellerin ülkemizde de son 10-15 yılda trend haline geldiğini söyleyerek, “Butik Oteller lokasyona özel konaklama ve yeme içme hizmeti sunan işletmelerdir. Bu yerlerde kişiye özel hizmet vardır.  Misafirlerimiz kendilerini özel hissederler. Butik Oteller oda sayısı az ama nitelikli hizmet verebilen işletmelerdir. Hich ve Araf Otel 13, Augustus Otel ise 11 oda ile hizmet veriyor. Bizim otelimizden Hich otelden önce butik otellere örnek Augustus Otel var. Sonra Hich otel arkasından da Araf Otel açıldı. Bu üç otel Konya’yı butik otelcilik anlamında çok iyi temsil ediyorlar.  Agustus, Araf ve Hich olarak konseptimizin de gereği misafirlerimize özel hizmet veriyoruz. Hich Otel iki eksi meskenin birleştirilmesi ile oluşmuş küçük bir butik otel. Otelimizde 8 ayrı yerde kütüphanemiz bulunuyor ve toplamda da 8-9 dilde 5 binin üzerinde kitap bulunuyor. 70’in üzerinde de yazarı tarafından imzalanmış kitabımız var.  Hich Otel olarak geçen yıl Türkiye’de butik oteller içinde Türkiye’nin en iyi oteli seçildik. Aynı zamanda da Türkiye’nin en romantik oteli seçildik. Bunun yanında Avrupa’nın en romantik dördüncü, dünyanın dokuzuncu oteli olduk. Bu değerlendirmede dünya kategorisinde toplam 174 bin otel vardı.” dedi.

omer-sunar.jpg

2-073.jpg

“MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ DEĞİL MAHCUBİYETİ PEŞİNDEYİZ”

Dünyada artık butik otel konsepti bir realite haline geldiğini ifade eden Araf Otel İşletmecisi Ömer Sunar, Butik Otellere ilgi ve alaka çok iyi seviyelerde bulunuyor. Konya’da otellerin genel doluluk ortalaması yüzde 70’lerde iken butik oteller olarak bizlerin doluluk oranı yüzde yüzlerdedir. Araf Otel olarak müşteri memnuniyeti değil müşteri mahcubiyeti peşindeyiz. Bizim misafirlerimiz hiçbir yerde görmedikleri ilgi ile karşılaştıklarından otellerimizden mahcup bir şekilde ayrılırlar. Biz bu sorumlulukla hareket ediyoruz.   Otel binamız bir vakıf binasıdır. Kirasının bugün bile bir kısmı vakfediliyor. Bu nedenle de otelimizde su ve soda ücretsizdir. Bir vakıf binasında suya ücret alınması yakışık almazdı. Ayrıca misafirlerimizi uğurlarken arkalarından su döküyoruz. Bu uygulamayı yerli yabancı fark etmeksizin tüm misafirlerimize uyguluyoruz. Araf Otel’de de aynı uygulama var. Su döküyoruz ve ne anlama geldiğini anlatıyoruz.” şeklinde konuştu. 

turker-tutar.jpg

“MİSAFİRLERİMİZ OTELDE AHŞAP KONUSUNU DUYMAK İSTİYOR”

Konya’nın en eski butik oteli olan Augustus Otel Genel Müdürü Türker Tutar, Otellerinde konaklayan misafirlerinden çok güzel geri dönüşler aldıklarını aktararak, “Otelimizin geçmişi demiryollarının Konya’ya ilk geldiği 1895’li yıllara dayanıyor. İsminin İstasyon Palace, Selçuklu Palace olduğu, askeriyenin kullandığı dönemler olmuştur. İsim telaffuzu noktasında çok zorlanan misafirlerimiz de oluyor.  Bina Augustus isminde bir Ermeni tarafından yapılmıştır. Biz de otelin tarihini yaşatmak adına ilk ismini kullanmayı tercih ettik. Otel 2012 yılına kadar atıl bir şekilde kalmış. Daha sonra restorasyonu yapılarak faaliyete başladı. Biz de Augustus oteli Meram Belediyesi’ne bağlı olarak işletiyoruz.  Misafirlerimizden çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Hatta odalara lütfen parfüm sıkmayın biz ahşap kokusunu almak istiyoruz diyorlar. Binamızda betonarme bir bölüm yok binanın tamamı ahşap ve taştan oluşuyor.” diye konuştu.

3-001.jpeg

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ