Konya’da yurtsuz öğrenci kalmayacak

KYK yurtlarına başvurular geçtiğimiz gün başladı. Konya’da öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde yaşanan kiralık konut sıkıntısı nedeniyle öğrencilerin bu yıl KYK’lara ilgi göstermesi bekleniyor. Kapasitesi, rahatlığı ve ulaşımı bakımından Türkiye’nin en iyi illerinden biri konumunda bulunan Konya’daki GSB Yurtları yeni misafirlerini bekliyor.
Konya’da yurtsuz öğrenci kalmayacak

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlara başvuruların başladığını duyurmuştu.

2023-2024 eğitim öğretim yılında 950 bin yatak kapasitesiyle öğrencilere hizmet verileceğini aktaran Bakan Bak, "36 ülkenin nüfusundan daha fazla kapasiteye, yurt altyapısına sahibiz. Dünyanın başka hiçbir ülkesinde böyle bir altyapı yok" diye konuşmuştu. Bakan Bak’ın açıklamasının ardından gözler üniversite öğrencilerine çevrildi.

konyada-yurtsuz-ogrenci-kalmayacak-001.jpg

BU SENE KYK’LAR BÜYÜK İLGİ GÖRECEK

Üniversite eğitimi için farklı şehirlere giden öğrencilerin özellikle bu sene KYK Yurtlarına çok büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Kiralık konut sayısının azlığı, kira fiyatlarındaki artış ve özel yurt fiyatlarının yüksek olması nedeniyle pek çok öğrencinin Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlara kayıt yaptıracağı öngörülüyor.

konyada-yurtsuz-ogrenci-kalmayacak.jpg

EN FAZLA YURT KAPASİTESİNE SAHİP İLLERDEN BİRİ KONYA

Öğrenci yurdu kapasitesi bakımından Türkiye’nin en iyi illerinden biri konumunda bulunan Konya’daki GSB Yurtları ise konforu ve ulaşım kolaylığı ile dikkat çekiyor. Her sene kapasite artıran Konya’da bu sene de çok sayıda yurt yerleşkesi yeni misafirlerini bekliyor.

konyada-yurtsuz-ogrenci-kalmayacak-002.jpeg

35 BİN 789 ÖĞRENCİ İÇİN HER ŞEY HAZIR

Üniversitelerde eğitim-öğretim döneminin başlamasına az bir süre kala Konya’daki yurtlarda da hazırlıklar tamamlanmak üzere. Bu yıl 35 bin 789 öğrenci kapasitesi ile hizmet verecek olan Konya’daki devlet yurtlarında en fazla kontenjan merkezdeki yurtlarda bulunuyor.

konyada-yurtsuz-ogrenci-kalmayacak-003.jpeg

Konya merkezdeki yurtlarda 16 bin 366’sı kız, 10 bin 208’i erkek olmak üzere toplam 26 bin 574 öğrenciye hizmet verilecek. Konya merkezden sonra en fazla kapasite ise bin 178’i kız, 828’i erkek öğrenci olmak üzere toplam 2 bin 6 öğrenci kapasitesi ile Beyşehir’de bulunuyor. Beyşehir’i; 710’u kız, 366’sı erkek olmak üzere bin 76 öğrenci ile Ereğli izliyor. Konya’nın en büyük ilçelerinden biri olan Akşehir’de bin 24 öğrencilik kapasite oluşturulurken, Seydişehir’de 938, Kadınhanı’nda 754, Bozkır’da 644, Karapınar’da 435, Akören’de 408, Ilgın’da 366, Kulu’da 342, Taşkent’te 324, Hadim’de 300, Çumra’da 300 ve Cihanbeyli’de 298 öğrenci kapasitesi bulunuyor.

•SELÇUK ÖZKAN

Etiketler :