Konya’daki askeri alan inşaatı ABD’nin radarına girdi

Konya Belediyecilik tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı olarak anılan 47. Mühimmat Bölük Komutanlığı Cephaneliğini Çumra'daki yeni yeri ABD ve NATO tarafından yakından takip edildiği iddia edildi.
Konya’daki askeri alan inşaatı ABD’nin radarına girdi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Sille'de bulunan 47. Mühimmat Deposunu Çumra ilçesindeki yeni yerine taşımak için çalışmalarını sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 47. Mühimmat Deposu Cephaneliğinin şehir merkezine çok yakın bir alan içerisinde kalmasından dolayı cephaneliği yerleşim yerlerinden uzak bir bölgeye taşımak için başlattıkları çalışmalar hızla devam ediyor.

Çumra’da 8 milyon metrekareden fazla bir arazi üzerinde inşaatı devam eden yeni cephaneliği tamamlamak için yoğun bir gayret gösterilirken, yaklaşık 1 milyar liralık bütçesiyle Konya belediyecilik tarihinin bugüne kadarki en yüksek bütçeli yatırımı olacak. Toplamda 12 adet NATO Tipi İglo Cephanelik, karargah binaları, servis binaları ve birçok sosyal ve askeri tesisin yer alacağı proje önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

ABD İZLİYOR İDDİASI

Yeni cephanelik inşaatı tüm hızıyla sürürken, proje kapsamında şehir merkezinden uzakta, NATO standartlarına uygun, akıllı mühimmat olarak da Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayacak modern karargâh binaları ve mühimmat depoları inşa ediliyor. Sosyal medyada yer alan bazı paylaşımlara göre NATO ve ABD son teknoloji ile yapılan inşaatı inceledikleri ve standartlarını beğendikleri iddia edildi.

Etiketler :