Konya’daki belediye karanlık tarih yazdı; Bir dönemde 3 kez silahlı kavga meydana geldi

Konya’nın Ereğli Belediyesinde dün meydana gelen silahlı baskın olayının detayları ortaya çıkarken, geçmişte de iki kez yaşanan silahlı olaylar belediyenin 2019-2024 yönetimi “Karanlıklar tarihi” olarak kayıtlara geçeceği kamuoyunda konuşuldu.
Konya’daki belediye karanlık tarih yazdı; Bir dönemde 3 kez silahlı kavga meydana geldi

Ereğli Belediyesinde son zamanlarda yaşanan olaylar belediyenin tarihine ‘Karanlık Tarih’ olarak geçeceği kamuoyunda konuşulmaya başlandı.

2019 yılında Konya Ereğli'de belediye başkan yardımcısına silahlı saldırı düzenlenmişti.

Bu olayın ardından Başkan Yardımcısına silahlı saldırı düzenleyen şahıslarla bağlantılı olduğu ortaya çıkan kişilerce belediyenin ekipleri çalışma yaparken arbede çıkmış, bu kişiler belediye çalışanını silahla yaralamıştı.

YENİ BİR SİLAHLI OLAY DAHA YAŞANDI

Konya’nın Ereğli Belediyesinde geçen gün ilginç bir olay yaşandı. Edinilen bilgiye göre ilçede müteahhitlik yapan Gıyasettin Sönmez Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ile görüşmek için Ereğli Belediyesi’ne gitti. Yanında bir arkadaşı ile Başkanlık makamında Hüseyin Oprukçu ile görüşen Gıyasettin Sönmez belediye çalışanları tarafından dışarı çıkarıldı.

Kalp rahatsızlığı bulunan 62 yaşında ki Gıyasettin Sönmez yere yığılınca bölgeye gelen sağlık ekipleri tarafından Hastaneye kaldırıldı. Babasının kalp rahatsızlığı olduğu için olayı duyarak Belediye önüne gelen Gıyasettin Sönmez’in oğlu eski polis memuru Murat Sönmez Belediye önünde göz altına alındı. Murat Sönmez’in üzerinden çıkan silahın ise ruhsatlı olduğu öğrenildi.

OPRUKÇU PROVAKATİF EYLEM DEDİ

Bugün Belediye Başkanlığımız önünde gerçekleşen provakatif eylemle kurumumuzun ve şahsımın hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. İlgili bakanlığın, mevzuata aykırı olduğu için yapı ruhsatlarını iptal ettiği müteahhit firma tarafından çirkin bir kurguya maruz kalınmıştır. Belediyemiz tarafından da hukuka aykırı ve usulsüz işlemlerin kesinlikle yapılmadığı sürdürülmediği ve sürdürülemeyeceği herkes tarafından bilinmelidir. Bu manada belediyemizden hukuka aykırı şekilde talepleri bulunan şahısların kurguladığı provokasyonlara ve oyunlara hem şahsım hem Belediyemiz kapalıdır.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISINA SİLAHLI SALDIRI

2019 yılında Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcı Osman Nuri Atçeken (41), makamında uğradığı silahlı saldırıda bacaklarından yaralandı. Olay, Ereğli Belediyesi başkanlık katında meydana geldi. Kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Nuri Atçeken'e odasında ateş açtı. Bacaklarından yaralanan Atçeken, kanlar içerisinde yere yığıldı. Görevlilerin çağırdığı ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Osman Nuri Atçeken'in durumunun iyi olduğu öğrenilirken, zanlı polis tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı.

AYNI KİŞİLER BELEDİYE ÇALIŞANINI YARALAMIŞTI

Belediye Başkan Yardımcısına yapılan silahlı saldırının ardından aynı kişiler bu kez yol yapan belediye çalışanlarına saldırmışlardı. Olayın ardından yakalan saldırgan S. T. Başkan Yardımcısına saldırıda bulunan şahıs olduğu ortaya çıkmıştı. Olayın yaşanmasıyla ilgili yapılan araştırmada Başkan Yardımcısına kızan saldırganların, hırsını belediye çalışanlarından çıkarmaya çalıştığı ortaya çıkmıştı.

Etiketler :