Konya’daki bu hastane kendi enerjisini üretiyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi’nin kendi enerjisini üreteceğini belirten Yapı İşleri Daire Başkanı Metin Temiz, “Hastanemizde, 4 bin 500 metrekare alana sahip güneş panellerimiz ve trijenerasyon sistemi buluyor.
Konya’daki bu hastane kendi enerjisini üretiyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi’nin kendi enerjisini üreteceğini belirten Yapı İşleri Daire Başkanı Metin Temiz, “Hastanemizde, 4 bin 500 metrekare alana sahip güneş panellerimiz ve trijenerasyon sistemi buluyor. Bu sistem, doğalgazdan elektrik ve buhar enerjisi sağlıyor” dedi.

4-069.jpeg

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi projesi inşaatının yaklaşık 110 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirten Yapı İşleri Daire Başkanı Metin Temiz, “Prejemizin ihalesi 2014 yılında yapıldı. Temmuz ayı içerisinde taşınarak faaliyete geçecek. 25 tanesi normal, 4 tanesi ayakta olmak üzere toplamda 29 tane ameliyathanesi var. Bin 100 araçlık otoparkımız var. Yaklaşık 4 bin 500 metrekare alana sahip güneş panellerimiz bulunmaktadır. Ayrıca trijenerasyon vardır. Trijenerasyon sistemi, doğalgazdan elektrik ve buhar enerjisi sağlamaktadır. Çevreci yeşil bina konsepti ile yapılmıştır. Tamamı nitelikli odalar ve yoğun bakımlardan oluşan toplam 900 yatak kapasitemiz vardır. 140 polikinik odası, 29 ameliyathane, 25 derslik ve 285 öğretim üyesi odası mevcuttur. Ayrıca konferans salonu, toplantı salonları ve kafeteryaları bulunmaktadır.  toplam maliyeti 250 milyon TL’dir. Temmuz ayında İnşallah taşınıp faaliyete başlayacak. Şuan idari blok taşınıyor. Temmuz ayının 15’ine kadar da burada diğer birimlerde İnşallah faaliyete geçecek” dedi.

2-297.jpeg

“4 YILDA BİTİP HİZMETE GİRECEK”

NEÜ Meram Tıp Fakültesi’nin 2014’de ihalesi yapıldığını ve 2018’in Temmuz ayında açılacağının altını çizen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, “Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ihale tarihi 1983. 1984’te temel atılıyor, o kadar uğraşmamızla 2007’de anca açabildik. Aşağı yukarı büyüklüğü ve yatak kapasitesi burasıyla aynı. Tabi, NEÜ yeni Tıp Fakültesi’nin orayla farkları var. İş merkezi, güneş enerji santralleri, ameliyathanelerin moderni gibi. İnşallah 4 yılda bitip hizmete girecek. Takdir milletimize ait. Yaparsa yine AK Parti yaparın karşılığındaki icraatlar diye hatırlatabiliriz” şeklinde konuştu.

3-140.jpeg

“YAPILAŞMA RAHATLAMIŞ OLACAK”

Şuan hizmet veren Tıp Fakültesi’ndeki binaların uygun olanlarının yeni Tıp Fakültesi’ne geçildiğinde de kalacağını vurgulayan Sorgun, “Diğerler binalar ise yıkılacak. Çok eski olan ve zamanla yıpranan binaların hepsi yıkılacak. Yerine yenisi yapılanlar var. Yapılaşma orada biraz daha rahatlamış olacak. Onunla ilgili Büyükşehir Belediyesi ile bir mutabakata varıldı. Bazıları kalacak, bazıları yıkılacak. Şehir merkezindeki bazı kiralık yerler oralardan çıkıp, boş olan kendi binalarımıza geçecek.  Çevre düzenlemelerinde hem ağır bakımla ilgili hem de mühimmatla ilgili olan alanları Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan onayını alıp formalitelerini tamamlamak üzere yola koyulduklarını söyleyen Sorgun, sözlerine şu şekilde son verdi: “Uğur başkanımız göreve başladığında öncesi Tahir Bey’le başladı. Ama protokol yapması Uğur Bey’e nasip oldu. Her ikisi için Milli Savunma Bakanlığı ile ilgili protokol imzalandı. Bu protokol, dün itibariyle Milli Savunma Bakanımızla görüştüm. İstanbul’da kendisi Başbakanlığa dün itibariyle sevk etti. 1 milyon 800 bin metrekarelik mühimmat depoları ile Havzan’daki ağır bakımın da sadece lojman kısımları bırakılarak 700 bin metrekarelik bir alan çevre düzenlemesi olması şartı ile süreçler devam ediyor. Oradaki bazı askeri tesislerin Büyükşehir Belediyemiz tarafından yeni belirlenen alanda yapılması şartı ile tescilli olan Ak Manastır var. Manastır bırakılarak çevresi ile birlikte diğer alanlar Büyükşehir Belediyemize tahsis edildi. “

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ