Konya’daki bu okul Türkiye’ye yarının liderlerini yetiştiriyor!

İngilizce hazırlık sınıfı, 7/24 uzaktan eğitim imkanı, bireysel danışmanlığı ve alanında deneyimli ve güçlü eğitim kadrosuyla Konya'da hizmet veren Hüma Okulları yarının liderlerini yetiştiriyor. Geleceğe yatırım yaptıklarını söyleyen Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, "Hüma; Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Anadolu ve Fen Liselerimizde tüm Dünya’ya, ülkemize ve bölgemize duyduğumuz hizmet aşkıyla yarının liderlerini yetiştiriyoruz." dedi.
Konya’daki bu okul Türkiye’ye yarının liderlerini yetiştiriyor!

Hüma Okulları'nın eğitim modeli hakkında bilgiler veren Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, "Hüma Okulları Eğitim ve Öğretim Programı, tematik yaklaşıma dayalı tam bir öğrenme modelidir. Tematik yaklaşım, kavramların bütünlük içinde toplanıp, farklı disiplinlerin seçilen temalar çerçevesinde ilişkilendirilmesini ele alırken geriye dönük eksik kalan konular tam öğrenme modelinde çözüme kavuşturulur.Bu programın bir parçası olarak öğretmenler ve öğrenciler, kendilerini çevreleyen dünyayı yeni ve farklı şekillerde değerlendirmeye teşvik edilir. Tematik öğrenme, çocuklarda bilimsel ve analist düşünceyi davranışa dönüştürmede çok önemli bir yoldur. Programımız etkili öğrenme yöntemleri ve proje bazlı çalışmalarla yapılandırılmıştır. Etkili öğrenme yöntemleri tüm duyuların aktif olarak kullanılmasını gerektirir, bu da çocukların geçmiş deneyimlerinden yola çıkarak kalıcı ve gerçek bir öğrenmeyi gerçekleştirmesini sağlar." ifadelerini kullandı.

huma-okullari-konya.jpg

SINAVLARA HAZIRLIK NOKTASINDA HASSAS KURUM

Sınavlara hazırlık noktasında hassas davrandıklarını dile getiren Dr. Mehmet Birekul, "LGS ve Üniversite hazırlık çalışmalarımızı alt sınıflardan itibaren tam öğrenme modeli ile entegre ederek öğrencilerimizi bir üst eğitim öğretim programına hazırlıyoruz. Çalışmalarımızda sınıflara, gruplara ve bireylere özel ortamlar hazırlıyor ve çalışmalarımızı sınav gününe kadar takip ediyor ve devam ettiriyoruz." dedi.

huma-okullari-konya-003.jpg

TEKNOLOJİ TEMELLİ EĞİTİM ALTYAPISI

Eğitim modellerinde teknolojiyi sıkça kullandıklarını kaydeden Dr. Mehmet Birekul, "Eğitim öğretim sadece okul sınırları içinde değerlendirmemek gerekir.Her imkan ve koşulu değerlendirip öğrencimizin gelişimine katkı sağlıyoruz.Teknolojik alt yapısı oluşturduğumuz,H-UZEM (Hüma Uzaktan Eğitim Merkezi) sistemi ile öğrenmeyi öğrencilerimizin bulunduğu her alana taşıyoruz.Kişiye özel oluşturduğumuz kullanıcı adı ve şifreler ile sisteme giriş yapabilen öğrencilerimiz,7-24 tüm derslerde konu anlatım ders videolarını izleyebiliyor ve soru çözümü yapabiliyor." şeklinde konuştu.

huma-okullari-konya-006.jpg

İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFINDA İLK VE TEK

Öğrencilerin dil eğitimine özen gösterdiklerini söyleyen Dr. Mehmet Birekul, "Konya'da ilk ve tek ingilizce hazırlık sınıfı bulunan özel okuluz. Küresel eğitime önem vererek öğrencilerimizin dil eğitimine özen gösteriyoruz. Uluslararası programlara öğrencilerimizi dahil ederek, teoride öğrendikleri bilgileri aynı zamanda uygulamada göstermeleri için gerekli imkanları sağlıyoruz. İngilizce ve Almanca derslerimizle öğrencilerimizi iki yabancı dil bilerek mezun ediyoruz. Tüm sınıflarımızda yabancı dil planlamasıyla dil eğitimini bütün seneye yayıyoruz." dedi.

huma-okullari-konya.jpeg

SPOR AKTİVİTELERİNDE GURURLANDIRAN BAŞARI

Hüma Okulları'nın spor aktivitelerinde de önemli dereceler elde ettiğini vurgulayan Dr. Mehmet Birekul, "2023-2024 eğitim öğretim yılında öğretim faaliyetlerimizin dışında spor aktivitelerinde de birçok başarıya imza attık. Şampiyon öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Bunlardan bazıları şöyle; 7-A sınıfından Enes Nuri Özdemir; İller arası Şehitler ve Gaziler Karate Müsabakası 52 kilogram birincisi, 12-A sınıfından Ayşe Sena Demir; İller arası Şehitler ve Gaziler Karate Müsabakası 48 kilogram birincisi ve Okul Sporları Karate Müsabakalarında Genç Kız A kategorisi 48 kilogram Konya Şampiyonu, 11-A sınıfından Batuhan Pekmezci; İller arası Kick Box müsabakaları Gençler A kategorisi +86 kilogram İller Şampiyonu, 11-A sınıfından Yağmur Türkmen; Gençlik Spor Okul Sporları Bilek Güreşi 55 kilogramda sağ - sol Kol Konya Şampiyonu, 12-Sayısal sınıfından Ceren Çetin; Gençlik Spor Okul Sporları Bilek Güreşi 65 kilogramda Sağ - Sol Kol Konya ikincisi, 11-Fen-A sınıfından Melis Akgöz; Gençlik Spor Okul Sporları Taekwondo Genç Kızlar A +68 kilogram Konya ikincisi, 11-Fen-A sınıfından Hüseyin Küçükçelebi; Gençlik Spor Okul Sporları Bilek Güreşi sol kol 60 kilogram Konya Şampiyonu, 10-Fen-A sınıfından Eren Çalış; Gençlik Spor Okul Sporları Bilek Güreşi sol kol 80 kilogram Konya ikincisi, 9-Fen-A sınıfından Bedirhan Başar; Gençlik Spor Okul Sporları Bilek Güreşi sol kol 50 kilogram Konya üçüncüsü, 8-A sınıfından Necip Başkaya; Gençlik Spor Okul Sporları Bilek Güreşi Yıldızlar +70 kilogram Konya ikincisi, 8-A sınıfından Mehmet Talha Keleş; Gençlik Spor Okul Sporları Bilek Güreşi Yıldızlar 70 kilogram Konya ikincisi.

huma-okullari-konya-004.jpg

DENEYİMLİ EĞİTİM KADROSU

Yaşam boyu öğrenmeyi teşvik eden deneyimli eğitim kadrosuyla hizmet verdiklerini kaydeden Dr. Mehmet Birekul, "Hüma Okulları olarak eğitim sistemimiz; yaşam boyu öğrenmeyi teşvik eden, yöntem teknik ve yenilikleri son derece iyi kullanmayı benimsetmeye dayanmaktadır. Sadece yaşadığı toplumda değil dünyada fark oluşturmayı hedef edinmiş bireyler yetiştirme sürecinde tüm eğitim-öğretim faaliyetlerimiz için özel tasarlanmış, yenilikçi ve modern fiziki ortamlarda; profesyonel, tutarlı ve istikrarlı yönetim anlayışı ve deneyimli eğitim kadrosu ile eğitimde yeni fırsatlar sunuyoruz. Öğrencilerimizin kendi yaşam felsefelerini fark ederek farkındalık oluşturmalarını, kendilerini tanıyan, güvenen ve her an öğrenmeyi öğrenen bireyler olmalarını çok önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

huma-okullari-konya-002.jpg

'GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ'

Hüma Okulları olarak geleceğe yatırım yaptıklarını söyleyen Dr. mehmet Birekul, "Günümüzün çocukları ve gençleri gelecekte çeşitli alanlarda bilim insanı, yönetici, eğitimci uzman olacak, kendilerini ve ülkelerini her alanda öncü olarak temsil edeceklerdir. Bu nedenle öğrencilerimize gerekli bilgileri sağlayarak geleceğe yatırım yapıyor ve geleceğe güveniyoruz.” dedi.

huma-okullari-konya-001.jpg

'HİZMET AŞKIYLA ÇALIŞIYORUZ'

Dr. Mehmet Birekul, "Günümüzün çocukları ve gençleri gelecekte çeşitli alanlarda bilim insanı, yönetici, eğitimci uzman olacak, kendilerini eğitim-öğretim vizyonumuzun anlayış farkı ile Hüma; Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Anadolu ve Fen Liselerimizde tüm Dünya’ya, ülkemize ve bölgemize duyduğumuz hizmet aşkıyla yarının liderlerini yetiştiriyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.

huma-okullari-konya-007.jpg