Konya’daki bu pazarda yok yok! Fiyatlar 5 liradan başlıyor

Selçuklu Belediyesi tarafından Yazır Kapalı Pazar alanına kazandırılan Selçuklu 2. El Pazarı Konyalıların ilgi odağı oldu.
Konya’daki bu pazarda yok yok! Fiyatlar 5 liradan başlıyor

Konya’da sıfır atık projesi kapsamında açılan Selçuklu 2. El Pazarı, büyük ilgi görüyor. İsrafı önleyerek ev ekonomisine katkı sağlayan pazar, her çarşamba vatandaşlara hizmet veriyor. Stant alanındaki satıcılar pazar hakkında memnuniyetlerini dile getirerek gazetemize özel açıklamalara bulundular.

2-el-pazari-2.jpg

‘DOĞADAN GERİ DÖNÜŞÜM YAPIYORUM’

Geri dönüşüm ürünlerinin satışını yaptığını ifade eden Aytekin Acet, “Doğadan geri dönüşüm yapıyorum. Kağıt ve atık malzemeler üzerine çalışıyorum.

2-el-pazari-5.jpg

Bu organizasyonu sağlayan insanların iyi niyetini gördüm. Zamanla eminim ki çok daha iyi olacak.

aytekin-acet.jpg

Bizden talepler alınıyor. Konya için güzel bir imkan bu. Burada birçok ürün tekrar hayata kazandırılıyor. Kiminin eskisi, kiminin yenisidir. Atık hiçbir şey yoktur. Eğer ondaki cevheri görebilirseniz her şey tekrar bir değer kazanabilir. Ürünlerimin fiyatı 50 liradan başlıyor, bin liraya kadar çıkıyor.” şeklinde konuştu.

2-el-pazari-1.jpg

‘İNSANLARIN İLGİSİ BÜYÜK’

Konya’daki vatandaşların 2. El Pazarına büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Abdulbaki Ayçiçek, “2. El Pazarında giyim, ayakkabı, ev eşyaları gibi tüm ürünler satılıyor. Tezgahlarımız daha büyük olsa, daha çok ürün getirebilirdik. Ben genellikle tarihi ikinci el ürünlerin satışını yapıyorum.

abdulbaki-aycicek.jpg

İş Bankası kumbaraları, duvar süsü, sirkelik, şifa tası, mumluk, şamdanlık, abajur, tavuklu saatler ve gaz lambası gibi ürünler var. 50 liraya da 300 liraya da 500 liraya da ürün var. İnsanların ilgisi de oldukça büyük.” diye aktardı.

2-el-pazari-7.jpg

‘EV EKONOMİSİNE VE GERİ DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLANIYOR’

İkinci el ürün satışıyla hem ev ekonomisine hem de geri dönüşüme büyük katkı sağlandığının altını çizen Ümit Duran, “Vatandaşlarımızın ilgisi gayet iyi. Hafta sonu olsaydı belki daha yoğun olabilirdi.

umit-duran.jpg

Her çarşamba olacak. Evde kullanmadığımız eşyalarımızı getirdik. Ayakkabı, elektrikli soba, tas, tabak, oyuncak gibi ürünlerimiz var. Hem ev ekonomisine hem de başkalarının hayatına katkı sağlanmış oluyor.

2-el-pazari-10.jpg

Biz burada stant açabilmek için sadece kayıt yaptırdık. Sonuçta olumlu oldu. Ürünlerimizin fiyatı da 5 liradan başlıyor, 100 liraya kadar çıkıyor.” ifadelerine yer verdi.

 Muhabir
Etiketler :