Bu proje gençlere umut olacak! Duyan başvuracak

Konya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi tarafından gerçekleştirilecek olan “Hatay’da Yuvalar Kuruyoruz” projesi 100 gence umut olacak.
Bu proje gençlere umut olacak! Duyan başvuracak

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrasında yapılan yardımlar sürüyor. Hayalleri ve çeyizleri enkaz altında kalan depremzede vatandaşlar için ise Konya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi tarafından “Hatay’da Yuvalar Kuruyoruz” projesi gerçekleştirilecek. Yapılacak olan projeden bahseden Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge şu sözlere yer verdi; “Malumunuz olduğu üzere 6 Şubat’ta Ülkemiz, Asrın felaketi diye nitelenen elim bir deprem felaketi ile karşı karşıya kalmıştır. 11 İlimizde büyük bir coğrafyayı etkileyen bu depremlerde pek çok kardeşimiz hayatını kaybetmiş, pek çok kardeşimiz yaralanmış ve pek çok kardeşimiz de evini barkını işini aşını kaybetmiştir. Devletimiz ve Milletimiz felaketin yaşandığı ilk günden itibaren EL ELE vererek olağanüstü bir gayretle felaketzede kardeşlerimizin yanında olmuş ve olmaya da devam etmektedir.”

‘YARDIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR,

Deprem bölgesine yapılan yardımların devam ettiğini söyleyen Öge, “Bu bağlamda bizlerde Konya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi olarak depremin olduğu ilk günden itibaren sizlerin desteğiyle ayni ve nakdi yardımlarımızla deprem bölgesine seferberlik ile yola koyulduk. Devletimizin bizim uhdemize tevdi ettiği Hatay bölgesine 48 ekip olarak toplamda 1124 personelimizi gönderdik. Maddi ve manevi yardımda bulunan hayırseverlerimizin de desteğiyle Konya İl Müftülüğü olarak elhamdülillah elimizden gelen gayreti gösterdik ve göstermeye de devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

‘GENÇLERE UMUT OLACAK’

Yapılacak olan projenin gençlere umut olacağını vurgulayan Öge, “Deprem Bölgesinde’ki kardeşlerimiz için planladığımız HATAY’DA YUVALAR KURUYORUZ projesi ile depremde hayalleri yıkılan Hataylı depremzede gençlerimize umut olacak hayırlı bir müjdeyi vermek üzere toplanmış bulunmaktayız.
Sevgili peygamberimizin (sav)"Evleniniz çoğalınız ben ahiret günü sizlerin çokluğuyla iftihar edeceğim." hadis-i şerifinden ilham alarak yola çıktığımız bu projedeki hedefimiz; hayatın normalleşmesi, toplumda aile yapısının korunması, yaşanan deprem felaketi neticesinde hayalleri ve çeyizleri enkaz altında kalan gençlerimizin hayallerine kaldıkları yerden devam etmelerini sağlamak ve yaralarını sarmaktır.” diye konuştu.

‘16 EYLÜL’DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK’

Öge, sözlerine şu şekilde devam etti; “Depremzede vatandaşlarımızın içinde bulunduğu ekonomik şartlar göz önüne alınırsa, Toplu düğün organizasyonlarının toplumda çok önemli bir yeri ve değeri olduğu görülecektir. Toplu düğün organizasyonları evlilik maliyetlerini ve evlenecek olan gençlerin yüklerini azaltacak kardeşlik ve dayanışma ruhunuda güçlendirmiş olacaktır. Takdir edersiniz ki Deprem Bölgesi özelinde düşündüğümüzde Toplu düğün ve Çeyiz yardımı bölgede evlenmeye imkân bulamayan yüzlerce gencimiz için umut olacak, gelecek olacaktır. Bunun için bizler toplu ilk düğün merasimimizi 16 Eylül 2023 Cumartesi günü deprem bölgesi Hatay Reyhanlı’da gerçekleştireceğiz. Bu güzel projede benimde katkım olsun bu iyilik yarışında ben de varım diyen kardeşlerimiz şu hesap numaralarına az çok demeyip katkı sağlayabilirler.”

HESAP Adı: TURKIYE DIYANET VAKFI GENEL MERKEZI KONYA ŞUBESİ
IBAN: TR30 0001 0004 6100 0019 7567 28
Açıklama kısmına “Evlilik ve Çeyiz Yardımı” yazılacak.

 Muhabir
Etiketler :