Konya’daki bu restoranda boykotlu iftar var!

Restoranlarda iftar açarken İsrail ve destekçi markaların ürünlerini tercih etmemek gerektiğini ifade eden Adem Alemdar, esnaf ve vatandaşlara çağrıda bulundu. Alemdar, “Biz Asr-ı Saadet’ten biliyoruz ki Yahudiler canlarından daha çok mallarını severler. Onlara mallarıyla zarar vereceğiz ki vazgeçsinler.” dedi.
Konya’daki bu restoranda boykotlu iftar var!

Ramazan ayında iftarları dışarıda yapmak isteyen vatandaşlar restoranları tercih ediyorlar. Orucun İsrail ve destekçi markaların ürünleriyle açılmaması için çağrıda bulunan Damla Restoran İşletmecisi Adem Alemdar, restoranlarında boykot uyguladıklarını söyledi. Alemdar, gazetemize özel açıklamalarda bulunarak esnaf ve vatandaşlara seslendi.

adem-alemdar.jpg

‘MEVLANA ÇARŞISI BU YIL YOĞUN’

Mevlana Çarşısı’nın geçen yıla göre daha fazla yoğun olduğunu söyleyen Alemdar, “İftarlarını restoranımızda açmak isteyen vatandaşlarımız için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hayat pahalılığına karşı önlem almaya çalıştık. Elimizden geldiğinde hesaplı menüler çıkardık. Aslında hesaplı olmanın yanı sıra güvenilir olmaya özen gösteriyoruz. Kendi karımızdan fedakarlık yaparak müşterilerimize en uygun ve güvenilir yemekleri sunmaya çalışıyoruz. Yeni çarşımızda ilk Ramazanımız. Geçtiğimiz yıl burası inşaat zannedilerek çok fazla tercih edilmiyordu. Bu yıl artık vatandaşlarımız alıştı. Özellikle hafta sonları çok kalabalık oluyor. Çünkü Mevlana’nın hemen yanı başındayız.” ifadelerine yer verdi.

zfwfgixq9frxsruefvavdn2jk6lnltnshy3hsb5d.jpg

‘EN ÇOK KAVURMA PİLAV TERCİH EDİLİYOR’

Ramazan menülerinde en çok kavurma pilavın tercih edildiğini ifade eden Alemdar, “Yılda bir kez de olsa vatandaşlarımız Ramazan’da ailecek restoranlara gidiyorlar. Sadece Ramazan aylarında gelen birçok müşterimiz var. Menümüzde tirit, fırın kebabı, kavurma, döner iskender, ızgara çeşitleri, tavuk, etliekmek ve türevleri var. Bu yıl Ramazan ayında ilk defa döner de yapıyoruz. Çeşitlerimizi bol tuttuk. Ama iftar için en çok tercih edilen menü kavurma pilav oluyor. Daha sonra ise etliekmek geliyor. Ramazan ayına özel şerbet, güllaç gibi ürünlerimiz de bulunuyor. Ramazan’ın havasını dükkana giren herkes teneffüs edecek.” şeklinde konuştu.

ramazan-ayinda-cok-satilan-urunler.jpg

‘İSRAF DEĞİL, İFTAR EDİN’

Ramazan ayında menü dayatması yapmadıklarını ifade eden Alemdar, israf konusuna da değinerek şu şekilde konuştu; “İsraf etmeyin, iftar edin anlayışıyla menü dayatması yapmadık. Müşterilerimiz gelip, istediğini yiyebiliyorlar. İftar menüsü isteyen vatandaşlarımız da menü şeklinde yemeyi tercih ediyorlar. İki farklı tercihe de açığız.”

iftar-boykot-3.jpg

‘SİYONİST MARKALARA BOYKOT UYGULUYORUZ’

İsrail ve destekçi markalarının ürünlerini satmadıklarını vurgulayan Alemdar, “Bir yandan da içimiz kan ağlıyor. Gazze’de insanlar yemek bulamıyor, biz burada menüleri konuşuyoruz. Şu anda onlara destek için elimizden gelen tek şey Siyonist markalara boykot uygulamak. Restoranımızla birlikte boykota katılıyoruz. İsrail ve destekçisi hiçbir ürünü satmıyoruz. Şu anda yerli içecekler bulunduruyoruz. Vatandaşlarımıza da bunları öneriyoruz. Ayrıca müessesemizin karından bir bölümünü de sürekli olarak Gazze’ye gönderiyoruz.” diye aktardı.

iftar-boykot-4.jpg

‘ONLARA MALLARIYLA ZARAR VERELİM’

İsrail’e mallarıyla zarar vermek gerektiğini ifade eden Alemdar, “Gündüz Allah için oruç tutup, akşam Müslümanlara kurşun sıkan, İsrail ordusuna yardım eden markaları tercih etmeyelim. Maalesef dünyadaki birçok marka bunların elinde. Elimizden geldiğince bu markalara destek vermemeye çalışıyoruz. Çünkü biz Asr-ı Saadet’ten biliyoruz ki Yahudiler canlarından daha çok mallarını severler. Onlara mallarıyla zarar vereceğiz ki vazgeçsinler. Her ne kadar o insanların savunmasına yardım edemesek de maddi olarak yardım göndererek açlıklarına, yaralarına tedavi olmaya çalışıyoruz. Bu hususta tüm Müslümanları duyarlı olmaya davet ediyorum.” sözlerine yer verdi.

iftar-boykot-7.jpg

‘ESNAFLARIMIZA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM’

Lokantacı esnaflara çağrıda bulunan Alemdar, “Vatandaşlarımızın yanı sıra esnaflarımıza da boykot çağrısında bulunuyorum. Birçok esnafımız ‘müşteriler bunu istiyor’ bahanesiyle bu Siyonist markaların ürünleri satmaya devam ediyor. Bizden de istiyorlar ama biz ‘o marka yok, bu marka var’ diyerek seçenek sunuyoruz. Seçeneği, alternatifi olan birçok içecek var. Aslında şu anda yerli markalar için de bir fırsat oldu. Örneğin biz restoranımızda Kayseri’ye ait olan bir kola markasını tercih ettik. Tüm esnaflarımıza bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Gazze’de hiçbir şey olmuyormuş gibi davranmak bizim ağrımıza gider. ”sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :