Konya’daki bu tatlı buzdolabında 6 gün taze kalıyor!

Tatlı krizlerine Konyalıların meşhur tatlıcıları iyi geliyor. Misafirlerine en güzel tatlıyı ikram etmek isteyen Konyalılar en kaliteli tatlıları arıyor. Çeşit çeşit tatlılar raflarda yerini alıyor. Her sene olduğu gibi bu sene de Konyalıların en çok tercih ettiği tulumba ve halka tatlısı oldu.
Konya’daki bu tatlı buzdolabında 6 gün taze kalıyor!

Özenle hazırlanan tatlılar sohbet, muhabbet eşliğinde tüketilen vazgeçilmez gıdalar arasında. Tatlı işine yıllarını vermiş Konya esnafları en iyisini ve en kalitelisini tüketicilerine sunma gayretini gösteriyor.

tatlici-5.jpg

Ali Kınacı, "kendi imalatımız olan tatlılar yaklaşık 40 çeşit. İmalatta 15 kişilik bir ekibimiz var. 1973’ ten beri dededen toruna bu işi yapıyoruz. Tulumba ve halka tatlısında meşhuruz. Hem Konya'dan hem diğer şehirlerden talep görüyoruz. Özel sipariş üzerine de tatlı yapıyoruz. Şehir dışından çok talep var özellikle Ankara ve Beyşehir.

tatlici-1.jpg

Bayilik taleplerimiz de var büyüyeceğiz. Konyalıların tavsiyelerini de göz önünde bulundurarak hemen vitrindeki tatlıları çeşitlendiriyoruz. Atom, halka tatlısı, baklava, lokma çeşitleri. Meyveli, çikolatalı tulumba gibi çeşitleri de bulunuyor. “diyerek çeşitliliğe dikkat çekti.

tatlici-2.jpg

'6 GÜN BOYUNCA BAYATLAMAZ'

Kınacı, “Baklavalar için Şanlıurfa'dan tereyağı, Gaziantep'ten de özel fıstık getirtiriz. Her şeyi özenle seçeriz tarladan sofraya organik bir şekilde müşterilere sunarız. Tatlılarımızda sadece Konya şeker kullanıyoruz. Sıvı şeker kesinlikle kullanmıyoruz. Ürünler günlük yapılır ve satılır.

tatlici-4.jpg

Ustanın maharetinden ve malzemenin kalitesinden dolayı tatlılar dört beş gün bayatlamıyor. İyi ürün çıkartmak için piyasanın üstünde olan malzemelerden kullanıyoruz. Tulumba ve halka tatlı özellikle çok çabuk bayatlar. Diğer yerlerden alınan tatlı diğer güne bayatlar. Bizim tatlılarımız ise normal oda sıcaklığında dört gün dolapta beş altı gün boyunca bayatlamaz. Baklavalarda bu süre üç dört gün boyunca bayatlamaz. Bizim ürünlerimiz her gün bitiyor diğer güne yeniden yapılıyor. “ifadelerini kullandı.

tatlici-3.jpg

Kınacı, “Tulumba ve lokma kilogram fiyatı 110 TL, baklava çeşitleri 280-480 TL arasında, çikolatalı tulumbalar 170 TL, meyveli tulumbalar 140 TL, kadayıf 300 TL, halka tatlısı adet 12,5 TL. Tüketiciyi düşünerek fazla zam yapmayarak fiyatları belirliyoruz. Asgari ücrete zam gelmesiyle kesinlikle zam gelecek. Hammadde maliyeti çok yükseldi. Biz kınacılar tatlıcısı olarak şişirme fiyat yapmadan uygun şekilde satış gerçekleştiriyoruz. Bize gelen hiçbir müşterinin memnun kalmaması imkânsız. “dedi.

Etiketler :