Konya'daki çocuklara 320 merkezde uyarı

Konya'nın Selçuklu Belediyesi sıfır atık bilincinin toplumun geniş kitlelerine yayılması için başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Selçuklu'nun farklı camilerinde ve Yaz Kuran Kurslarında eğitim alan çocuklara sıfır atık eğitimi veriliyor.
Konya'daki çocuklara 320 merkezde uyarı

Selçuklu Belediyesi sıfır atık bilincini geniş kitlelere yaymak amacıyla sürdürdüğü eğitim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu konuda çalışmalarını yoğunlaştıran Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan Yaz Kur'an Kursları ve camilerde eğitim alan öğrencilere sıfır atık eğitimi veriliyor. Selçuklu Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü personelleri tarafından verilen eğitimler ilçede bulunan Anadolu Sanayi Camisi, Motorlu Vasıtalar Sanayi Camisi, Selçuklu Merkez Camisi'nde ve çeşitli yaz Kur'an kurslarında gerçekleştirildi. Sıfır Atık eğitimi ile atık oluşumunun önlenmesi, kaynağından ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması konularına dikkat çekildi.

SIFIR ATIK İLE DAHA YAŞANABİLİR ÇEVRE

Selçuklu'da bugüne kadar sıfır atık, geri dönüşüm ve çevre bilincinin arttırılmasına yönelik örnek çalışmalar yürüten Selçuklu Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü camiler ve yaz Kur'an kurslarında düzenledikleri eğitimler ile israfın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması, atık miktarının azaltılması, atıkların ayrı toplanarak geri dönüştürülebilir atıkların ekonomiye geri kazandırılması konusunda neler yapabileceği anlatılarak daha yaşanabilir bir çevre için üzerimize düşen sorumluluklara dikkat çekiliyor.

320 MERKEZDE UYARI YAPILDI

Çalışma çerçevesinde yaklaşık 320 adet yaz Kur'an kursu öğrencilerine açıklayıcı bilgiler verildi. Böylece gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakılması ve sıfır atık bilincinin artırılması hedefleniyor. Selçuklu Belediyesi, Sıfır Atık çalışmaları çerçevesinde sürdürdüğü "Atık Kumbaram" projesi ile de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen 3. Sıfır Atık Zirvesi'nde en iyi uygulama ödülünü almıştı.

Konya'daki çocuklara 320 merkezde uyarı

Etiketler :