Müslüman alimler Beyşehir’de

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı Dünya Müslüman Alimler Birliği Toplantısı'na katılmak üzere Konya'ya gelen 25 ülkeden 63 alim düzenlenen Beyşehir gezisine katıldı.
Müslüman alimler Beyşehir’de

İslam alimleri, Beyşehir Gölü kıyısında Beyşehir Kaymakam Vekili Kadir Ulusoy, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu tarafından karşılandı. Beyşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen gezi programı çerçevesinde Beyşehir Gölü üzerinde tekne turuna katılan, tarihi Eşrefoğlu Camisi'ni ziyaret eden İslam alimlerine Taşköprü Aile Çay Bahçesi'nde onurlarına verilen yemekte eşlik eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, burada bir konuşma yaptı. Dünya Müslüman Alimler Birliği gibi daha birçok kuruluşa ihtiyaç olduğunu ifade eden Sorgun, kendisinin de Uluslararası Müslüman Hukukçular Birliği'nin kurucusu olduğunu hatırlattı. Birleşmiş Milletler'den sonraki en büyük kuruluşun İslam İşbirliği Teşkilatı olduğunu belirten Sorgun, "Bu teşkilatın o kadar çok organı var ki, sigorta, gemicilik, öğrenciler, her türlü teşkilatı var. Ama ne yazık ki, şu anda bir canlı cenaze gibi... Bunun için bu gönüllü çalışmalar çok çok önem arz ediyor" dedi.
İslam ülkelerinin gayrimüslümler tarafından işgal edildiğini, ancak İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bunu kınayamadığını vurgulayan Sorgun, "Bir İslam ülkesi işgal ediliyor, ne yazık ki... Bu, Irak'ta oldu, Suriye'de, Afganistan'da oldu. İslam ülkeleri işgal ediliyor, gayrimüslümler tarafından, İslam İşbirliği Teşkilatı bunu kınayamıyor bile. Bu sebeple, İslam alimlerinin rolü çok çok önemli. Bunu size anlatacak değilim. Bu çalışmaların ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk. Allah sizden razı olsun” şeklinde konuştu.
Düzenlenen Beyşehir gezisine Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Karadaği, islam ülkelerinin müslüman alimleri, Beyşehir Kaymakam Vekili Kadir Ulusoy, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol da katıldı. Belediye Başkanı Murat Özaltun, göldeki tekne gezisi esnasında İslam alimlerine Beyşehir Gölü’nü ve yörenin tarihi miras zenginliklerini tanıttı. Müslüman alimler, yemeğin ardından ilçeden ayrıldı.