Konya’daki o belediyeden her gün ücretsiz yemek!

Konya'da Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan, Türk Kızılay'ı Karatay Aşevi binası düzenlenen törenle açıldı.
Konya’daki o belediyeden her gün ücretsiz yemek!

Açılış töreninde konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Aşevinin günde 2 bin 500 kişiye acil durumlarda ise 10 bin kişiye yemek dağıtacak kapasiteye sahip olduğunu söyledi. Sağlık, spor, eğitim ve sosyal tesis gibi yatırımlarla adından söz ettiren Karatay Belediyesi yeni bir yatırımını hizmete aldı. Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Türk Kızılay'ı Karatay Aşevi binası düzenlenen törenle açıldı. Açılış töreninde konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "Bugün burada yardımlaşmanın ve dayanışmanın muhteşem bir örneğini gördük onu yaşıyoruz. Bugün sadece bir aşevinin açılışına değil aynı zamanda medeniyetimizin yardımlaşma ve dayanışma kültürünün en güzel örneklerinden bir tanesinin daha hayata geçmesine şahitlik ediyoruz. Burası sadece aşevi değil burası bir arada olmanın birbirimize destek olmanın sevgiyi paylaşmanın merhametin ve şefkatin yüreklere hitap ettiği inşallah simge bir mekan olacak.” ifadelerine yer verdi.

konyadaki-o-belediyeden-her-gun-ucretsiz-yemek-001.jpg

‘SEVGİNİN EMPATİNİN NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞU GÖRÜLECEK’

Başkan Kılca, şu şekilde devam etti; “Buradan istifade edecek her birey sevginin empatinin ve dayanışmanın ne kadar güçlü olduğunu görecek, anlayışla ve hoşgörüyle bir arada olmanın gücünü hissedecektir. kıymetli Misafirlerimiz aşevimizde 2500 acil durumlarda ise 10 bine kadar ihtiyaç sahibi vatandaşımıza sıcak yemek hizmeti sunabilecek kapasitededi Karatay Belediyesi olarak yapımını tamamladığımız ve Türk Kızılayımızın hizmetine sunduğumuz yeni aşevi binamız 3 bin metrekarelik arsa üzerinde inşa edildi. Bodrum ve iki kattan oluşan binanın toplam kullanım alanı ise 2 bin 113 metrekare; 5 adet sebze meyve ve bakliyat deposu, kesimhanesi, soğuk hava depoları dağıtım reyonları Mutfağı yemekhanesi idari büroları ve toplantı salonuna sahip aşevimiz bugünün güncel maliyetleri ile 31 milyon liraya mal oldu"

konyadaki-o-belediyeden-her-gun-ucretsiz-yemek.jpg

konyadaki-o-belediyeden-her-gun-ucretsiz-yemek-002.jpg

İlgili Haberler
 Muhabir
Etiketler :