Konya'daki o meydana "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" ismi verilecek

Konya'nın Derbent ilçesinde, çarşı merkezindeki meydana “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” ismi verilecek.
Konya'daki o meydana "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" ismi verilecek

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, darbe girişiminin ardından ilçe merkezindeki kent meydanında, halkın sabahlara kadar nöbet tutarak demokrasisine sahip çıktığını söyledi.

Şu anda saat kulesi inşa edilen ve düzenleme çalışmalarını sürdürdükleri kent meydanına meclis üyeleri ve vatandaşların isteği üzerine "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" ismini vermeyi kararlaştırdıklarını ifade eden Acar, şunları kaydetti:

" Mevcut meydana bir  isim arayışı içerisindeydik. Sosyal medyadan ilçemiz sakinlerine meydanımıza '15 Temmuz Demokrasi Meydanı' ismini verirsek nasıl olur sorusunu yönelttik. Bir anda herkes çok iyi olacağını belirten yorumlarda bulundu.  Bu isim üzerinde yoğunlaşılınca, meclis üyelerimizle de görüşerek böyle bir ön kararı aldık. Derbent Belediyesi Meclisini ilk mesai gününde olağanüstü toplayarak, bu konuyu gündeme getireceğiz. İnşallah bu meydanın adını 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak belirleyerek, darbecilere ilçemizden farklı bir şekilde tepkimizi göstermiş olacağız."