Konya'daki öğretmenler Macaristan'da! Kariyerde örnek olacaklar

Konya’da Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri, Erasmus+Programı kapsamında Macaristan'da “Career Counseling” faaliyetlerine katılım sağladı.
Konya'daki öğretmenler Macaristan'da! Kariyerde örnek olacaklar

Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ortağı olduğu Erasmus+ programı kapsamında, kariyer danışmanlığı alanında gerçekleştirilen proje faaliyetlerine okul öğretmenleri katılım sağladı. Öğretmenlerden Asiye Yılmaz, Binnur Balım ve Ebrar Yılmaz Macaristan'ın Köszeg şehrine gitti.

ekran-goruntusu-2024-03-19-133316.png

GÜNCEL BİLGİ VE BECERİLER KAZANDIRDI

Uluslararası proje, Avrupa genelinde kariyer danışmanlığı konusunda iyi uygulamaların paylaşılması ve işbirliğinin artırılmasını hedefliyor. Köszeg'de gerçekleşen faaliyetler, okul öğretmenlerine farklı kültürleri tanıma ve uluslararası alanda kariyer danışmanlığı konusunda yeni perspektifler edinme fırsatı sundu. Proje kapsamında yapılan atölye çalışmaları, seminerler ve saha ziyaretleri, katılımcılara kariyer danışmanlığı alanında güncel bilgi ve beceriler kazandırdı.

mahmut-sami-ramazanoglu-2.jpg

‘ÖĞRENCİLERİMİZE REHBERLİK EDECEK’

Proje faaliyetlerine katılan öğretmenler, Köszeg'deki deneyiminin oldukça verimli geçtiğini belirtti. Rehber Öğretmeni Ebrar Yılmaz, "Bu proje sayesinde, uluslararası düzeyde kariyer danışmanlığı alanında nelerin yapılabileceği konusunda önemli bir fikir edindik. Ayrıca, Macaristan kültürünü yakından tanıma şansı bulduk ve bu deneyim, öğrencilerimize daha iyi bir kariyer planlaması yapmalarında rehberlik edecektir" dedi.

Okulun katıldığı bu uluslararası proje, öğretmenlere profesyonel gelişim fırsatları sunmanın yanı sıra, öğrencilere daha nitelikli bir kariyer danışmanlığı hizmeti sunma kapasitesini artırmayı amaçlıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ