Konya'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Konya'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmen bölgesini hedef alan saldırılardan kaçarak güvenli bölgelere sığınan Türkmenlere ulaştırılmak üzere İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) ve Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) aracılığıyla temin edilen yardım malzemelerini götüren ekip, Konya'dan dualarla yola çıktı. 

AYDER yöneticisi İhsan Erdim, Ereğli ilçe merkezindeki uğurlama töreninde, son günlerde Türkmendağı Bayırbucak bölgesine saldırıların arttığını söyledi.

Savaşın başından beri taraf olduklarını, mazlumdan yana zalime karşı duruş sergilediklerini vurgulayan Erdim, şunları kaydetti:

"Bu, Bosna savaşı ile başlayan bir süreç. Çeçenistan, Gazze gibi bölgelerde de devam ediyor. Dernek olarak Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimize ulaştırmak adına 123. tırımızı gönderdik. İçinde bebek mamasından mutfak ihtiyaçlarına battaniye ve yatağa kadar her şey var. Bunlar bölgeye ulaştı. Biz de Konya'dan 25 araçla yola çıktık. İnşallah Hatay'a kadar konvoya katılımlar olacak. Yüz araca ulaşmayı planlıyoruz."

- "Hain saldırılara direnen kardeşlerimizin yanındayız"

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi de saldırıya uğrayan coğrafyaların Müslümanların yaşadığı coğrafyalar olduğuna işaret etti.

O memleketlerde gayrimüslimlerin de bulunduğunu belirten Selvi, şöyle devam etti:

"Bunlar da yıllar boyunca bizim misafirimiz ve memleketimizin bir ferdi olarak yaşamlarını sürdürdü. Bunların bir sorunu yok. Asıl problem, yüz yıl önce bu coğrafyaları ele geçiren emperyalist odaklar. Oralarda bir takım kukla yönetimler oluşturdular, yıllar boyu onların üzerinden bölgeyi sömürdüler. Nihayetinde halklar bu yönetimlere karşı çıkıp 'bunların zorbalıklarına artık katlanmak zorunda değiliz' dediklerinde şu anki olaylar yaşanmıştır. Bunlar batan geminin mallarını yağmalamak isteyen emperyalist odaklardır. Rusya, ABD, İngiltere ve Fransa'nın nesi var bu bölgede? Geçmişten kalan tek hatıraları emperyalist sömürgeci yaklaşımlarıdır. Bu toprakların sahipleri, artık bu toprakları kimsenin keyfince kullanacağı bir alan haline getirmesini istemiyor. 'Defolun gidin, memleketlerinizde nasıl istiyorsanız öyle yaşayın ama bu coğrafya bizim' diyoruz. Bunun için de bunların hain saldırılarına direnen kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz."

İHH Ereğli Temsilcisi Mehmet Gölle ise Ereğli İHH, Ereğli Eğitim Bir-Sen ve Konya Ereğli İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (KERİMDER) olarak bir tır un göndereceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından konvoy hareket etti.