Konya’dan dünyaya ramazan bereketi

Yürüttükleri çalışmalar ile binlerce insana maddi manevi yardım ulaştıran Türk yardım dernekleri Ramazan ayı ruhuna uygun olarak yine milyonlara ulaşacak
Konya’dan dünyaya ramazan bereketi

Yürüttükleri çalışmalar ile binlerce insana maddi manevi yardım ulaştıran Türk yardım dernekleri birbirini tanımayan insanlar arasında bir bağ kuruyor. Her Ramazan ayında Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanındaki yardıma muhtaçlar için seferber olan Konya’daki yardım kuruluşları, bu yılda geleneğini bozmuyor. Yardımlar konusunda Türkiye’nin en hassas şehri olan Konya, bu Ramazanın da bereketini 3 kıtaya taşıyacak. Konya’da faaliyet gösteren yardım kuruluşlarından Dost Eli Derneği, Konya İHH, Ribat Eğitim Vakfı ve RİDA Derneği’nin çalışmaları hakkında bilgi aldık.

RAMAZAN BEREKETİ DOST ELİ İLE YERYÜZÜNE YAYILIYOR

Dost Eli Derneği; yurt içi çalışmalarında ihtiyaç sahibi özellikle eşi vefat etmiş yetimi bol evlerde iftar sofraları açacak.  Gönüllü ev hanımlarının hazırladığı yemeklerle aileler ziyaret edilecek ve yapılan iftarla bu evlerde güzel bir birliktelik sağlanacak. Dernek ayrıca;  Konya’nın yakın çevre ilçelerinde bulunan yetimlere yönelik ise iftar programları ve bayramlık dağıtımları gerçekleştirilecek.  İftar öncesi hastane acil servislerinde iftariyelik paketler de dağıtacak olan Dost Eli Derneği yurt dışında Somali, Nijer, Etiyopya, Moro başta olmak üzere 17 ülkede İftar yemeği programı ile birlikte yetim evlerinin ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde yardım çalışmaları gerçekleştirilecektir.

İHH, DÜNYADA 104 ÜLKE VE BÖLGEDE

Çeyrek asra yakın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran İHH, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürerek toplamda yaklaşık 5 milyon kişiyi sevindirmeyi hedefliyor. Ramazan’da “Sizi Bekliyorlar” sloganı ile beş kıtaya uzun yolculuklar yapacak olan İHH ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıyacak. İHH, bu Ramazan ayında, dünyada 104 ülke ve bölgede, Türkiye’de 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak. 27 ülkedeki 130 bin kişi hayırseverlerin fitre, fidye ve zekât bağışlarından faydalanacak.

RİBAT YÜZLERİ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

Ribat Eğitim Vakfı , Türkiye'de birçok yerleşim merkezi ile Gazze, Moro, Sudan başta olmak üzere mazlum coğrafyalara da her Ramazan'da olduğu gibi bu Ramazan ayında da ulaşmak için bütün hazırlıkları yaptı. Ramazan ayında yıl içerisinde yaptığımız çalışmaları devam edecek. Bunun dışında gıda dağıtımları artacak. 11 ülkede yardım ve iftar programları düzenlenecek. Her yıl yaklaşık 5 bin aileyi giydiren Ribat Eğitim Vakfı bu Ramazan ayında da bayramlık kıyafet vererek çocukların bayramlarını şenlendirecek.

RİDA 3 KITADA 23 ÜLKEDE VE 50 FARKLI BÖLGEDE

RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği olarak her yıl olduğu gibi bu yılda da Ramazan ayı ile birlikte “Yetimler Sizi Bekliyor ve Ramazan Paylaşınca Güzel”  sloganıyla çalışmalarını 3 kıtada sürdürecek. RİDA Derneği’nin 3 kıtada 23 ülkede ve 50 farklı bölgede yetim çalışmasından, Aşevi çalışmalarına, Su Kuyusu çalışmalarından Mescit ve Medrese çalışmalarına, Kurban çalışmasından, İrşat faaliyetlerine kadar hız kesmeden devam edecek. RİDA, 3 kıtaya yayılan Ramazan 2017 çalışmalarında 15 ülkede, 50’ye yakın bölgede İftar ve sahur, Ramazan gıda paketleri, zekâtlar, fitreler ve fidyeler, şükür, Adak ve Akika kurbanları yetimler başta olmak üzere yoksullara, ihtiyaç sahiplerine ve tüm mazlumlara direk ulaştırılacak.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ