Konya'dan Gazze'ye büyük destek

Konya, büyük bir dayanışma örneği sergileyerek Gazze'ye destek elini uzattı. 30 Ocak Salı günü yapılan basın toplantısıyla duyurusu gerçekleştirilen ve Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ile Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin öncülüğünde yürütülen "Bir Günlük Kazancım Gazze'ye" kampanyası devam ediyor.
Konya'dan Gazze'ye büyük destek

"Bir Günlük Kazancım Gazze'ye" kampanyası kapsamında toplanan 18 milyon TL'lik bağış, 10 yardım derneği aracılığıyla Gazze'ye ulaştırılacak. Bir Günlük Kazancım Gazze'ye Platformu tarafından yapılan açıklamada, “30 Ocak Salı günü basın toplantısıyla duyurusunu yapıp startını verdiğimiz kampanyamız; gerekli tanıtım, duyuru davet ve ziyaretler neticesinde 8 Şubat Perşembe günü icra edilmiştir. Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ile Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin öncülük ettiği çalışmamız 10 aracı yardım derneği vasıtası ile toplanan gelirlerin Gazze'ye ulaştırılması esasına dayanmaktaydı. Kampanyamız neticesinde 18 milyon TL'lik bir bağış bu yardım kuruluşlarımızın hesaplarında toplandı. Hala kampanyamıza yardımlar gelmeye devam ediyor. Bu yardım kuruluşlarımız kampanyada toplanan paralarla bir nebze de olsa Gazze'deki yaralara merhem olmaya çalışacak ve en sağlıklı şekilde yardımları yerine ulaştıracak. Mazlum kardeşlerimize ekmek, su, aş gıda olacak. Kısa zamanda toplanan miktarın büyüklüğü bir yana, birçok sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesi ile bir model çalışma olan o kampanyamızın hem Rabbimiz katında makbul olmasını hem de ülkemizde dalga dalga yayılarak büyümesini ümit ediyoruz” denildi.

whatsapp-image-2024-02-15-at-10-02-28-1.jpeg

‘OMUZ OMUZA MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: “Bu vesile ile kampanyamıza destek veren Konya STK Platformuna, KONESOB'a, belediye başkanlarımıza, Konya Ticaret Odası ve Konya Sanayi Odasına, Konya MÜSİAD Şubesine, kampanyamızın duyurulmasına katkı sağlayan yazılı ve görsel basınımıza, hüsnü kalp bile kampanyanın başından sonuna kadar destek veren esnaf kardeşlerimize, bir günlük kazancını gönderen esnaf, tüccar, sanatkar işçi, memur, emekli, öğrenci kardeşlerimize can-ı gönülden teşekkür eder şükranlarımızı sunarız. Rabbim her birinden razı olsun. Gazzeli kardeşlerimiz için bu kutlu yolda omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz.”

whatsapp-image-2024-02-15-at-10-02-29-001.jpeg

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :